Kategoria: Lääkehoidot

Lääke on Suomen lain mukaan aine tai valmiste, joka ehkäisee tai parantaa ihmisen tai eläimen elimistössä sairautta tai tämän oiretta taikka auttaa sairauden tunnistamisessa taikka muuttaa elintoimintoja.

Lääke voi olla yhtä tai useampaa lääkeainetta sisältävä valmiste, luontaistuote tai biologinen valmiste, esimerkiksi rokote. Lääkeaine on lääkevalmisteen vaikuttava aine. Se on rakenteeltaan tunnettu kemiallinen yhdiste, joka on valmistettu synteettisesti tai on peräisin luonnosta.

Lääkkeen toimintaan vaikuttavat esimerkiksi lääkeaine (kemiallinen yhdiste), annostelutapa (injektiona suoneen, suun kautta, iholle, suoleen, hengittämällä), muut nautitut lääkkeet ja lääkkeen saajan ominaisuudet. Useat lääkkeet aiheuttavat toivotun vaikutuksen lisäksi sivuvaikutuksia. (Lähde: Wikipedia)

Kategorian hoidot

Stub

Klexane

Lääke on Suomen lain mukaan aine tai valmiste, joka ehkäisee tai parantaa ihmisen tai eläimen elimistössä sairautta tai tämän oiretta taikka auttaa sairauden tunnistamisessa taikka muuttaa elintoim...
Stub

Marevan

Lääke on Suomen lain mukaan aine tai valmiste, joka ehkäisee tai parantaa ihmisen tai eläimen elimistössä sairautta tai tämän oiretta taikka auttaa sairauden tunnistamisessa taikka muuttaa elintoim...
Stub

Nitraatti-ja diltiatseemivoide peräaukon haavaumaan

Nitraatti-ja diltiatseemia sisältävällä voiteella on edullinen vaikutus kiristyneen sulkijalihaksen tonukseen yleensä rentouttavana. Nitraatti ja tildiatseemivoiteet ovat apteekissa valmistettavi...
Stub

TitoVac

Pääosin punkkien välityksellä leviävää aivokuumetta selvittävää TBE-virusta vastaan voidaan rokottaa kaikki yli 7 vuotiaat lapset inaktivoidulla TBE-virusta sisältävällä rokotteella. Rokotetta suos...

Keskustelu

2_s

n85
13. maaliskuuta

Minulle on määrätty aamuisin tyhjään vatsaan otettaviksi seuraavat lääkkeet: Somac 40mg ennen ateriaa, Thyroxin 25ugr 15-30 minuuttia ennen ateriaa (kai sen kanssa saa vettä ottaa) ja Bonviva (kerran kuukaudessa) tunti ennen ateriaa tai muita lääkkeitä. Vähän ongelmallinen yhtälö. Miten ratkaisen ? Kalkkitablettien ottamisesta mainitaan, että niitä ei saa ottaa samanaikaisesti muiden lääkkeiden kanssa. Kuinka pitkä on samanaikaisuus? Onko se kenties 5 minuttia , ½tuntia, vai vielä pidempi aika? Hämmentynyt kysyjä

13_s

TriDoc
13. maaliskuuta

Muut lääkkeet voivat vähentää toistensa imeytymistä.Itse pitäisin yhtä tuntia käyttökelpoisena välinä, jos ohjeessa sanotaan otettavaksi ilman muita lääkkeitä. Tämä tietysti lisää vaivaa, mutta vedellä tablettien alashuuhtelu on ihan suotavaa.

1_s

Anonyymi
8. lokakuuta

Voiko lääkäri määrätä kahta eri antibioottikuuria samanaikaisesti käytettäväksi? Sain kahta eri antibioottikuuria 10 pv:n ajan molemmat. Otanko yhtaikaa ne?

1_s

Anonyymi
8. lokakuuta

Mitä jos nivelside rapsahtaa poikki, meneekö raaja veltoksi?

13_s

TriDoc
9. lokakuuta

Kyllä 2 erilaista antibioottikuuria voidaan tarvita samanaikaisesti nautittuna tietyissä infektiotilanteissa. Äkisti ajatellen tavallisimpia sellaisia tilanteita, joissa tällainen 2 antibiootin yhtäaikainen tarve syntyy, ovat mm. vatsan helicobakteerin häätöhoito sekä divertikuliitti eli paksunsuolen umpipussitauti.

Tarve johtuu riittävän antibiootin laajakirjoisuuden tarpeesta näissä infektioissa.

Yleisimmin tavallisimpiin avovastaanotolla todettuihin infektioihin riittää kuitenkin 1 antibioottikuuri. Nauti vain lääkkeet lääkärisi antaman ohjeen mukaisesti. Jos olet asiassa silti edelleen epävarma, ota vielä yhteys hoitopaikkaasi.

13_s

TriDoc
9. lokakuuta

Raajan veltoksi meneminen tyypillisesti vaatii yleensä raajan iskun tai kolhaisun, jossa isku kohdistuu vasten pinnallista hermoa. Tyypillisiä tällaisia paikkoja ovat kyynärpään sisäsyrjä, jonka sivulla ulnaarinen hermo kulkee. Miltei kaikilla on kokemusta kyynärpään tärähtämisestä ja sitä seuraavasta kivusta, joskus puutumisen tunteesta.

Myös lisääntynyt kudospaine saattaa aiheuttaa halvauksellisen tilanteen. Osa ihmisistä on kokenut käden päällä nukkumisen aiheuttaman toispuolisen yläraajan halvaustilan (ulkomaan kielellä "saturday night palsy" eli "lauantai-illan halvaus"), jonka syntymistä edesauttaa kosteahkot illallisantimet ja joka syntyy käden päälle nukahdettaessa.

Raajan veltoksi meneminen siis yleensä on sidoksissa jonkinasteiseen hermon toimintahäiriöön. Toki suora epätavallinen isku niveleeseen tai lihakseen voi aiheuttaa ainakin ohimenevän reaktion. Äkillistä nivelsiteen katkeamista seuraa usein paikallinen arkuus ja turvotus sekä nivelsidettä lähinnä olevan nivelen liikuttamisvaikeus ja lihasjännittyneisyys yleensä hiukan nousee ennemmin kuin laskee.

2_s

n85
3. helmikuuta

Osiossa Omat tiedot on väärä ikä. Oikea ikä on 85.

2_s

f71-3632
26. lokakuuta

Jos on käyttänyt kymmenisen vuotta Crestoria, voiko sen lopettaa oma-aloitteisesti ja miten? Minkälainen haittavaikutus on, jos vain lopettaa lääkkeen syömisen?