Migreenin täsmälääkkeitä on useita eri valmistemuotoja kuten nieltävä tabletti, kielenpäällä liukeneva tabletti, nenäsumute, peräpuikko ja injektio. Injektiolla teho saavutetaan nopeimmin. Nenäsumute on myös tablettia tai peräpuikkoa nopeampi vaihtoehto. Muu kuin nieltävä tabletti on hyvä vaihtoehto, jos migreeniin liittyy oksentelua.

Mahalaukun tyhjeneminen voi hidastua migreenikohtauksen aikana. Nieltävä tabletti ei tällöin imeydy niin hyvin tai sen imeytyminen hidastuu. Pahoinvointilääkkeillä voidaan edistää lääkeaineiden imeytymistä. Migreenilääkkeen oton jälkeen olisi hyvä päästä pimeään lepäämään.

Alikategoriat

Stub

5-HT1-reseptoriagonistit

Tämän ryhmän lääkkeitä kutsutaan triptaaneiksi. Eri triptaaneja on Suomessa markkinoilla sumatriptaani, tsolpitriptaani, ritsatriptaani, eletriptaani, naratriptaani, almotriptaani ja frovatriptaani...
Stub

Migreenin täsmälääke -yhdistelmät

Migreenin täsmälääkkeitä on useita eri valmistemuotoja kuten nieltävä tabletti, kielenpäällä liukeneva tabletti, nenäsumute, peräpuikko ja injektio. Injektiolla teho saavutetaan nopeimmin. Nenäsumu...
Stub

Proklooriperatsiini

Proklooriperatsiini voidaan luokitella migreenin täsmälääkkeeksi, psykoosilääkkeeksi tai pahoinvointilääkkeeksi. Proklooriperatsiinia käytetään mm. migreeniin, huimaukseen, pahoinvointiin, menieren...

Keskustelu

1_s

Anonyymi
3. tammikuuta

Minulle on lääkärissä sanottu, että näköhäiriöllistä migreeniä sairastavana, minun ei tulisi käyttää vahvoja täsmälääkkeitä aivoverenvuoto riskin takia. Mikään Burana tai vastaava ei kuitenkaan auta migreeniin pätkääkään. Olen ennen kyseisen lääkärin varoitusta käyttänyt Zomiggia, Imigrania ja Maxalttia, sekä nenäsumutetta, että kerran jopa injektiota. Hassua kyllä siirryttyäni näitä lääkkeitä kevyempään Migpriviin ovat lääkkeistä aiheutuvat sivuvaikutukset vähentyneet. Lääke on ihan ok ja kohtauksesta selviää päivässä, mutta silti kohtaukset pelottavat hirveästi. Niitä odottaa ja kuulostelee, vaikka on migreenin kanssa on eletty jo parikymmentä vuotta.

8_s

Henu82
1. lokakuuta

Minulla on aurallinen migreeni myöskin ja ohjeena on annettu,että vasta ottaa sitten täsmälääkkeen kun on särky alkanut eikä auran päälle.Ja sitä ei siksi saa ottaa auran päälle kun aura supistaa verisuonia ja samoin tekee lääke,josta aiheutuu riskit.Mutta riskiä ei ole jos sen ottaa säryn alettua,koska särky laajentaa verisuonia ja lääke supistaa niitä niinkuin normaaliksi.Se on siis ihan ehdotonta,että migreenin täsmälääke otetaan ilman auraa,säryn alettua ei siis sen aikana.

Itse olisin totaalisessa pulassa jos en saisi syödä täsmälääkettä ja neurologini on sitä mieltä,että on turha miedommilla lääkkeillä kokeilla migreeniniäni hoitaa.Mulla on yleensä estolääke ja täsmälääke.Muuten en pärjää ja nyt kun ei ole ollut kunnollista lääkitystä niin olen ollut pulassa.Neurologille meno päälle viikon päästä.