Thyroxinin vaikuttavana aineena levotyroksiini, joka on synteettisesti valmistettua kilpirauhashormonia. Se vastaa vaikutuksiltaan elimistössä luonnollisesti olevaa tyroksiinia. Thyroxinia käytetään kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidossa ja sitä on saatavana ainoastaan suun kautta otettavana tablettina.

Lääkkeen annostus on yksilöllinen ja lääkäri määrittää kullekin sopivimman annostuksen. Lääke suositellaan yleensä otettavaksi kuitenkin kerta-annoksena ennen aamiaista.

Lääkkeen aiheuttamat mahdolliset haittavaikutukset johtuvat yleensä liian suuresta annoksesta tai liian nopeasta annoksen lisäämisestä. Haittavaikutukset muistuttavat kilpirauhasen liikatoiminnan oireita, kuten sydämen tykytystä, rytmihäiriöitä, ripulia, laihtumista, unettomuutta ja kiihtymystä.

Kategorian hoidot

Stub

Thyroxin

Thyroxinin vaikuttavana aineena levotyroksiini, joka on synteettisesti valmistettua kilpirauhashormonia. Se vastaa vaikutuksiltaan elimistössä luonnollisesti olevaa tyroksiinia. Thyroxinia käytetää...

Keskustelu

1_s

Anonyymi
23. tammikuuta

Miksi tälläkään palsatalaa ei ole mainintaa muista kilpirauhasen vajatoiminana lääkkeistä kuin vain tuo syntettinen lääke. Onhan olemassa Armour Thyroid ja uusi tulokas Kanaadasta. Nämä luonnon kilpparilääkkeet hoitavat koko kilpirahasen hormooni toimintaa kaikilla kilpirauhasen hormoontasoilla. Siksi ihmettelen tätä "puolueellista" lääkärien käytäntöä.