Kalsiumkanavan salpaajiin kuuluvat amlodipiini, diltiatseemi, felodipiini, isradipiini, lerkadipiini, nifedeipiini, nilvadipiini, nisoldipiini ja verapamiili. Eri kalsiumkanavan salpaajat voivat poiketa toisistaan sydämen ja verenkierron vaikutukseen nähden. Niitä käytetään yleisesti kohonneen verenpaineen ja angina pectoriksen hoidossa.

Kalsiumkanavan salpaajat estävät kalsiumin virtauksen solun sisään sydämen ja verisuonten sileissä lihaksissa. Tällä on merkitystä kalsiumista riippuvaisten lihasten supistuksen heikentämiseen, jolloin verisuonet laajenevat ja sydämen supistustilavuus pienenee. Kalsiumkanavan salpaajat ovat astmapotilaille hyvä lääkeaineryhmä, sillä ne rentouttavat hieman keuhkoputkien sileää lihasta.

Kalsiumkaavan salpaajilla ei ole vaikutusta tahdonalaisten lihasten toimintaan. Huimausta voi esiintyä hoidon alkuvaiheessa, kuten kaikilla verenpainetta alentavilla lääkkeillä, ennen kuin elimistö tottuu alempaan verenpainetasoon. Tabletit on hyvä ottaa aamuisin.

Kategorian hoidot

Stub

Lomir

Kalsiumkanavan salpaajiin kuuluvat amlodipiini, diltiatseemi, felodipiini, isradipiini, lerkadipiini, nifedeipiini, nilvadipiini, nisoldipiini ja verapamiili. Eri kalsiumkanavan salpaajat voivat po...

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä