Isotretioiinia sisältäviä valmisteita käytetään usein tilanteissa, joissa paikallisista aknevalmisteista tai pitkäaikaisesta antibioottikuurista ei ole saatu apua aknen hoidossa. Lääkeaineen vaikutusmekanismi perustuu sen kykyyn vähentää talirauhasen aktiivisuutta sekä pienentää sen kokoa. Lisäksi se poistaa tulehdusta iholla.

Useimmiten käytetty hoitojakso vaihtelee 16–24 viikon välillä. Haittavaikutuksena nämä lääkkeet saattavat aiheuttaa ihon, suun, nenän, huulien ja silmien kuivumista, joiden hoitoon on saatavilla apteekista valmisteita ilman reseptiä. Koska lääkeaine on A-vitamiinijohdannainen, on suositeltavaa välttää muita A-vitamiini-valmisteita.

Tämän ryhmän lääkkeet vaativat erikoislääkärin kirjoittaman reseptin. Lisäksi ne aiheuttavat epämuodostumia sikiölle, joten ne ovat ehdottoman kiellettyjä raskaana oleville naisille. Kuurin aikana ja kaksi kuukautta sen jälkeen tulee käyttää luotettavaa ehkäisymenetelmää.

Kategorian hoidot

Stub

Isotretinoin

Isotretinoin -lääkkeen vaikuttava aine on isotretioiini, jota sisältäviä valmisteita käytetään usein tilanteissa, joissa paikallisista aknevalmisteista tai pitkäaikaisesta antibioottikuurista ei ...
Stub

Roaccutan

Roaccutan -lääkkeen vaikuttava aine on isotretioiini, jota sisältäviä valmisteita käytetään usein tilanteissa, joissa paikallisista aknevalmisteista tai pitkäaikaisesta antibioottikuurista ei ole...

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä