Avandamet sisältää vaikuttavina aineina rosiglitatsonia ja metformiinia. Rosiglitatsoni kohentaa elimistön kykyä käyttää insuliiniaan paremmin lisäämällä elimistön insuliinin vaikutuksia kudoksissa. Metformiini taas alentaa veren sokeri- eli glukoosipitoisuutta vähentämällä glukoosin tuotantoa maksassa, vähentämällä glukoosin imeytymistä suolistosta, lisäämällä glukoosin poistumista soluihin verenkierrosta ja lisäämällä elimistön insuliinin vaikutuksia. Lääkettä käytetään tyypin 2 diabeteksen hoitoon. Avandametia on saatavana ainoastaan suun kautta otettavana tablettina.

Annostus on yksilöllinen ja lääkäri määrittää kullekin sopivimman annostuksen. Avandamet tulisi ottaa mieluiten ruoan yhteydessä tai heti sen jälkeen lääkkeen aiheuttaman pahoinvoinnin ja ripulin välttämiseksi. Nämä haittavaikutukset ovat voimakkaimmillaan hoidon alussa ja yleensä vähenevät hoidon kuluessa. Muita yleisimpiä haittavaikutuksia ovat turvotus, ummetus, painon nousu, huimaus ja kolesteroliarvojen huononeminen.

Kategorian hoidot

Stub

Avandamet

Avandamet sisältää vaikuttavina aineina rosiglitatsonia ja metformiinia. Rosiglitatsoni kohentaa elimistön kykyä käyttää insuliiniaan paremmin lisäämällä elimistön insuliinin vaikutuksia kudoksissa...

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä