Doksepiinin teho perustuu monien eri keskushermoston välittäjäaineiden, kuten esimerkiksi serotoniinin ja noradrenaliinin, vaikutusten voimistamiseen. Sitä käytetään masennukseen ja unihäiriöihin. Väsyttävän vaikutuksen vuoksi doksepiini suositellaan kerran päivässä annosteltuna yleensä otettavaksi iltaisin. Muita yleisimpiä haittavaikutuksia ovat suun kuivuminen, ummetus ja huimaus. Suun kuivumista voi helpottaa vedellä kostuttamalla tai apteekissa myytävien syljen eritystä lisäävien tablettien avulla.

Doksepiinin masennusta lievittävä vaikutus tulee muiden masennuslääkkeiden tapaan 2-4 viikon viiveellä. Lääkityksen aloitus ja lopetus tulee tehdä varovasti asteittain lääkärin valvonnan alaisena. Erityistä varovaisuutta tulee noudattaa sydänsairauksien, epilepsian ja päihderiippuvuuden kanssa. Doksepiinin kanssa ei suositella alkoholin käyttöä.

Kategorian hoidot

Stub

Doxal

Doxal -lääkkeen vaikuttava aine on doksepiini, jonka teho perustuu monien eri keskushermoston välittäjäaineiden, kuten esimerkiksi serotoniinin ja noradrenaliinin, vaikutusten voimistamiseen. Sitä...

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä