Tämän ryhmän lääkkeet estävät täydellisimmin mahahapon eritystä. Ne vaikuttavat mahan limakalvolle spesifiseen entsyymiin, ”happopumppuun”, estäen mahan haponeritystä. Protonipumpunestäjät ovat enterotabletteja, joka tarkoittaa että lääkeaine alkaa liueta tabletista vasta ohutsuolessa. Ohutsuolen kautta saadaankin paras vaikutus näille lääkkeille. Enterotabletit on suositeltavaa ottaa kokonaisina tai sitten veteen liuotettuna. Tabletteja ei saa puolittaa, murskata tai pureskella, koska silloin sen enterovaikutus häviää.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
265_rs Refluksitauti 3
Stub Pohjukaissuolihaava 1
196_rs Vatsahaava 1

Information Käytetään oireisiin

Oire Hlö:ä Koettu hyöty
Stub Närästys 2

Keskustelu

1_s

Anonyymi
5. huhtikuuta

tämä vaihdettiin mulle koska sopii sydän lääkkeiden,ja reumalääkkeiden kanssa ja muitakin kipu lääkkeitä on iso läjä, vaivana on ärtynyt maha haava 2kk tupla antibiootti hoitojen takia ja jumalattomat ylävatsa kivut, hb myös 90 ja jo kolmannet rautalääkkeet menossa ja taas alkoi tuska, mutta zolt onneksi rauhoittaa suht nopeasti, tänään tosin piti ottaa lisäksi nitro ja vielä imodium plus että kouristukset hellitti, pitänee mennä veritiputukseen..