Antihistamiinien teho allergiareaktioiden ehkäisyssä ja parantamisessa perustuu niiden kykyyn estää allergisessa reaktiossa vapautuvan histamiinin vaikutuksia. Antihistamiinit estävät histamiinin aiheuttamia oireita eli turvotusta, kutinaa, verenpaineen laskua sekä keuhkoputkien ahtautumista. Antihistamiineja käytetään yleisesti allergisen nuhan, allergisen silmän sidekalvon tulehduksen, nokkosihottuman, kutinan ja hyttysenpiston aiheuttamien reaktioiden hoidossa.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
33_rs Siitepölyallergia 5
Stub Nokkosihottuma 3
175_rs Allerginen nuha 3
34_rs Lisäaineyliherkkyys 1

Information Käytetään oireisiin

Oire Hlö:ä Koettu hyöty
13_rs Ihottuma 1

Keskustelu

1_s

Anonyymi
20. toukokuuta

Auttaa siitepölyyn, mutta ei ole mikään ihmelääke. Kun siitepölyä on riittävästi - oireet tulevat selvästi esille. Lähinnä ihon ja silmien kutina sekä vetinen nuha oireilevat lääkkeestä huolimatta.

13_s

TriDoc
20. toukokuuta

Hyvin kuvattu! Paljon mietitään siitepölyn aiheuttaman nuhan hoidossa, olisiko hyötyä antihistamiinitablettien yhdistämisestä samanaikaisesti käytettävään kortikoidinenäsuihkeeseen. Virallisten selvitysten perusteella voidaan todeta, että hyvä lääkkeestä saatava peruvaste syntyy jommasta kummasta valmisteesta allergisen nuhan hoitoon. Kaksoiskäytöstä, siis antihistamiinitabletin ja kortikoidisuihkeen samanaikaisesta yhdistämisestä koituva lisähyöty on selvästi vähäisempi kuin jommasta kummasta yksinään syntyvä perusvaste. On tietysti tilanteita, joissa muutaman prosentin lisäteho koetaan miellyttävänä ja yksilölliset erot selviävät vain kokeilemalla!