Yleisemmin käytettyjä paikallisesti vaikuttavia aknelääkkeitä ovat bentsoyyliperoksidi, atselaiinihappo, klindamysiini ja tretinoiini. Bentsoyyliperoksidi on antimikrobinen aine eli se tappaa mikrobeja, jonka lisäksi se estää talin liikatuotantoa sekä ihon uloimman osan liikatuotantoa.

Näitä valmisteita on geelinä, emulsiovoiteena sekä puhdistusgeelinä. Tuotteiden käytön aikana on syytä välttää A-vitamiini-valmisteita sekä auringonottoa. Atselaiinihappo on myös antimikrobinen aine, joka lisäksi estää ihon uloimman kerroksen liikakasvua. Atselaiinihappoa sisältäviä valmisteita on sekä emulsiovoiteena että geelinä.

Klindamysiini taas on antibiootti, joka estää bakteerien kasvua sekä lisääntymistä. Hoidon kesto on korkeintaan 3 kuukautta. Tretinoiini on A-vitamiinihappo, joka irrottaa mustapäitä sekä estää niiden muodostumista. Bentsoyyliperoksidin ja tretinoiinin yhteiskäyttöä ei suositella, koska bentsoyyliperoksidi estää tretinoiinin vaikutuksen.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
66_rs Akne 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä