Suomessa käytössä oleva lyhytvaikutteinen loop-diureetti on furosemidi. Loop-diureetit ovat tehokkaimpia diureetteja mutta niiden vaikutus on lyhyt. Loop-diureetit poistavat vettä sekä natriumia, kaliumia, kloridia, kalsiumia ja magnesiumia.

Loop-diureetit eivät ole ensisijainen vaihtoehto verenpaineen hoidossa niiden lyhyen vaikutuksensa vuoksi. Munuaisten vajaatoiminnan yhteydessä loop-diureetteja kuitenkin käytetään kohonneen verenpaineen hoidossa.

Furosemidi on käytetty lääkeaine sydämen vajaatoiminnan ja turvotuksen yhteydessä. Tehokkaana nesteenpoistajana furosemidin yhteydessä on varottava hypokalemiaa eli kaliumpitoisuuden laskemista liian alas.

Tabletit tulisi ottaa tyhjään vatsaan, sillä ruokailu vähentää furosemidin imeytymistä. Tablettien vaikutus alkaa noin 30 - 60 minuutin kuluttua ja kestää noin 4 - 6 tuntia. Sairaalassa akuuttien tilojen hoitoon käytetään furosemidia myös injektionesteenä sen nopean vaikutuksen vuoksi.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
Stub Sydämen vajaatoiminta 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä