Vaivaisenluun leikkaushoito on melko yksinkertainen ja nopea suorittaa toimenpiteenä, mutta leikkauksesta toipuminen yleensä kestää melko pitkään. Tämän vuoksi vaivaisenluun leikkausta harkittaessa tulisi muut ei-leikkaukselliset hoitovaihtoehdot punnita tarkkaan. Toiseksi vaivaisenluun oireet voivat onnistuneesta leikkauksesta huolimatta uusia muutaman vuoden kuluttua, jos ei kiinnitetä huomiota jalkojen hoitoon ja oikeaoppisiin jalkineisiin.

Naisten kenkien kapenevat suipot kärjet ovat muodikkaita, mutta ne altistavat isonvarpaan tyviniveltä kääntymään muita varpaita päin ja kehittämään ns. vaivaisenluun isonvarpaan tyvinivelen sisäsyrjälle. Leikkauksessa isonvarpaan asento palautetaan ja isonvarpaan tyvinivelen sisäsivulla oleva vaivaisenluu leikataan talttaamalla. Leikkaustekniikoita on monenlaisia, mutta niissä kaikissa pyritään samanlaiseen lopputulokseen. Sairaalahoitoa vaivaisenluun hoito vaatii muutamia päiviä ja jalkaterän paranemiseen kuluu tyypillisesti 2-3 kuukautta. Yleensä vasta n 6 kuukauden jälkeen vaivaisenluun leikkauksen jälkeen kaikki oireet ovat rauhoittuneet.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
124_rs Vaivaisenluu 4

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

1_s

Anonyymi
29. syyskuuta

Mitähän muuta hoitoa vaivasenluulle olisi kuin leikkaus? Miten jumpata jalkoja, ettei ainakaan pahenisi? Tuskin se jumpalla lähtee, mutta... voimistuisi jalka ja helpottaisivat pikku kivut! Tietäisikö joku jotain jumpan kaltaista itsehoitoa?

Aiheen kysymykset