Vähäsokerinen ruokavalio on totuttu omaksumaan esimerkiksi osaksi vanhuusiän diabeteksen ruokavaliota. On kuitenkin havaittu, että luonnonsokeria tärkeämpää on ruokavalion sisältämä kokonaishiilihydraattimäärä sekä rasvasisältö ja terveellisyys.

Puhdas sokerin määrä käytännössä vaikuttaa myös ruoan sisältämään hiilihydraattipitoisuuteen, missä mielessä myös sokerinkäytön kohtuullistaminen on monien tilojen, kuten ylipainon, metabolisen syndrooman ja sokeritaudein hoidossa keskeistä.

Puhtaan sokerin välttäminen ruokavaliossa ei ole kuitenkaan päätavoite, vaan sen kohtuullistaminen saavutetaan muiden ruoka-aineen ominaisuuksien, kuten kohtuullisen kokonaishiilihydraattipitoisuuden, vähärasvaisuuden, ravitsevuuden ja terveellisyyden sekä oikean rasvakoostumuksen perusteella.

Information Käytetään oireisiin

Oire Hlö:ä Koettu hyöty
Stub Ylipaino 6
Stub Rasvainen iho 1

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä