Tupakoinnin lopettaminen on parhaita terveydellisiä ja taloudellisia päätöksiä, mitä ihminen voi elämänsä aikana tehdä. Tupakoinnin syöpää ja muita hengityselinsairauksia aiheuttavat vaikutukset ovat kiistattomat ja taloudellisesti tupakoinnin kustannukset ovat merkittävät.

Tupakoinnin lopettaminen voi tapahtua vain omaan motivaatioon ja siihen perustuvaan syvään tietoisuuteen liittyen, jonka jälkeen terveellisemmän elämäntapapäätöksen toteuttaminen on helpompaa. Apuna tässä voidaan käyttää erilaisia fyysistä riippuvuutta helpottavia nikotiinivalmisteita sekä tukilääkitystä.

Keskustelu

11_s

m69-1482
8. joulukuuta

Tupakoinnin lopettaminen.
Kannattaa aina.Itse lopetin kolmevuotta sitten, 37 vuoden polttokauden jälkeen.Eikä minkäänlaisia suurempia vieroitusoireita esiintynyt.Samalla poistui raajojen kylmyysoireet.Pienenä haittana
tuli seitsemän kiloa painoa lisää,ruoan paremman maistavuuden kansa.
Jälkeenpäin harmitti,että miksen lopettanut aikaisemmin.Samalla sain
elämäni parhaan "palkankorotuksen"mihin yksikään ammattiliitto ei ole pystynyt sopimuksia neuvottelemaan.Puumattakaan terveydestäni.

13_s

TriDoc
8. joulukuuta

Tosi hienoa! Ihan realistisestikin sanottuna parempia terveydellisiä päätöksiä ei voi juuri tehdä. Jokaisen tupakoivan on kuitednkin asia omalla kohdallaan punnittava, eikä lähimmäisen tuomitsemisesta ole hyötyä. "Joka on täysin synnitön, heittäköön ensimmäisen kiven". Positiivisen viestin levittämisessä ei taas ole mitään pahaa. Yhteisön asenteiden muuttuessa ne leviävät myös yksilötasolle, "miksen minäkin voisi kokeilla tupakkalakkoa". Tupakkapolitiikassa erilaiset sanktiot työpaikoilla ja muualla ovat ehkä eniten olleet esillä ja voivat ne toimia oikeaan suuntaankin, mutta pohjimmiltaan asia on käytävä omalla kohdallaan itse miettimällä läpi. Vain se voi johtaa pysyvään tulokseen! Tietoa ihmisillä ei vain vielä ole tarpeeksi siten, kuten lääkärin silmin asian näkee ( tarkoitan tällä niitä tupakkataudin aiheuttamia sairauksia, jotka aiheuttavat ihmisille hyvin vaikeita tilanteita).

1_s

Hoitonetti.fi
21. joulukuuta

Hei! Mitä mieltä olette uudesta sosiaali-ja terveysministeriön työryhmän ehdotuksesta tupakan myynnin rangaistavuudesta alaikäisille sekä tupakkatuotteiden poistamisesta näkyviltä? Myös nuuskaaminen halutaan lopettaa. Sen katsotaan edesauttavan tupakoinnnin aloitusta. Kaikki tietävät tupakoinnin haitat. Onko nyt tekeillä olevat muutokset lakiin hyviä vai meneekö holhoaminen liian pitkälle? Saadaanko tällä tupakointi vähenemään? Mitkä olisivat ne keinot jos nämä eivät ole hyviä?

1_s

Hoitonetti.fi
28. toukokuuta

Tulevana sunnuntaina 31.5.09 järjestetään maailmanlaajuinen tupakoinnin vastainen päivä, joka käynnistyy televisiossa ja internetissä. Nykyisellään noin kolmasosa eurooppalaisista tupakoi tällä hetkellä, ja enneaikaisia kuolemia arvioidaan syntyvän tupakoinnin perusteella 650 000 tapausta vuosittain. EU kampanjoi tupakkiaskiin liitetyiden tekstien lisäksi jäsenmaita laittamaan kuvia tupakoinnin seurauksista. mitä mieltä olette, panisivatko kuvat keuhkoahtaumataudista, happihoidossa olevista potilaista ja katkotuista jaloista ajattelemaan tupakoinnin lopettamista. Mitä mieltä olette?

6_s

Elisa
29. toukokuuta

No en nyt oikein tiedä....tottakai tupakointi on vaarallista eikä suositeltavaa, mutta, koko elämä on vaarallista, hengissä ei selviä kukaan...olen nähnyt aivan lähiperhepiisissä, koko elämänsä tupakoiva setäni, parhaimmillaan hänellä oli kolme tupakkaa käryämässä tuhkakupeissa työkopperossaan, kuoli yli 90 vuotiaana vanhuuteen, siis sydän pysähdyi, koska aika lähteä oli tullut. Iso-isäni tupakoi elämänsä, käytti alkoholia ja eli onnillisen elämän samoin yli 90 vuotiaaksi.
Oma isäni ei tupakoinut elämässään koskaan, hän kuoli 69 vuotiaana sydäninfarktiin, äitini tupakoi, hän elää vanhainkodissa nyt 96 vuotiaana, aivoinfarkti kahdenksan vuotta sitten, sitä ennen ei mitään sairautta, eli yksin omakotitalossa, nyt infarktin jälkeen ei liikuntakykyä, ei puhekykyä, ei mitään, hän vain hengittää ja syö, minkä syö.
Minä itse tupakoin 20 vuotiaasta saakka, alle 10 savuketta päivässä, ei mitään havaittavia haittoja, astmaa oli, sen todettiin testeillä vain ja ainoastaan huone/ulkoilmapölystä aiheuttamaksi.
Kuka osaa varmuudella sanoa, mikä on oikein ja mikä väärin. Eikö kaikkea voi nauttia kohtuudella, eikä takertua johonkin, minkä uskotaan olevan tappavaa, paheksuttavaa, saastuttavaa..
Olen asunut Keski-Euroopassa puolet elämästäni, tulen juuri sieltä vierailulta, ei siellä suhtauduta näin jyrkästi aikuisen ihmisen elämämiseen ja tekemisiin, siellä nimenomaan on sallittua "kaikkea kohtuudella". Saman elämän elävät siellä kuin mekin täällä, kuolleisuus ei aikaisemmin, eikä muutenkaan poikkea Suomen kuolleisuudesta.
Mitä ihmettä kuvat tupakka-askissa auttavat, laitammeko myös kylttejä pylväisiin, "Älä hengitä, ilma saattaa sisältää pakokaasuja, jotka aiheuttavat kuolemaa". "Älä syö tätä tuotetta, sisältää lisäaineita, jotka ovat tappavia".
Elä ja anna toistenkin elää,kaikki lähdemme täältä joskus, kukin tavallaan ja vuorollaan,elämän riskeistä olemme kaikki tietoisia.

4_s

lieppo
29. toukokuuta

Ei liika holhoaminen auta tässä tupakoinnissa, kyllä se on lähdettävä itsestä haluaako tupakoida ja haista tupkalle vai lopettaa. Itse en ole koskaan tupakoinut mutta mies tupakoi noin 20 vuotta on nyt ollut tupakoimatta 15 vuotta ja totesi lapsille ettei kannata aloittaa siitä ei ole kuin haittaa rahaa kuluu savuna ilmaan ja ruoka ei maistu sille kun pitäisi. Liika holhoaminen ja kyltit tupakka-askin kyljessä voivat tehdä päinvastaisen vaikutuksen "uhman". Vähemmän kieltoja ja enemmän ohjeita ja valistusta ja vahempien esimerkkejä olisiko enemmän hyötyä.

1_s

Hoitonetti.fi
15. kesäkuuta

Terveydenja hyvinvoinnin laitoksen vuoden 2008 kuluttajien raportissa noin 6o% tupakoivista oli halunnut lopettaa tupakoinnin ja 39% oli tehnyt vakavan yrityksen tupakoinnin lopettamiseksi. Suomalaisten työikäisten ihmisten tupakointi on vähentynyt, mutta naisten tupakointi on muualla kuin Uudellamaalla on lisääntynyt. Tulokset perustuvat yli 3000 ihmisten kyselyaineistoon. Mihin naisten tupakoinnin lisääntyminen perustuu muualla Suomessa? Onko tupakoinnin trendi naisilla kääntymässä lopultakin laskuun? Mistä kehittää varmempi "muusa" lopetuksen avuksi. Uusia lääkkeitä kokeillaan ahkerasti, mutta toistaiseksi nekään eivät tarjoa pysyvää apua.

Aiheen kysymykset