Lääke on Suomen lain mukaan aine tai valmiste, joka ehkäisee tai parantaa ihmisen tai eläimen elimistössä sairautta tai tämän oiretta taikka auttaa sairauden tunnistamisessa taikka muuttaa elintoimintoja.

Lääke voi olla yhtä tai useampaa lääkeainetta sisältävä valmiste, luontaistuote tai biologinen valmiste, esimerkiksi rokote. Lääkeaine on lääkevalmisteen vaikuttava aine. Se on rakenteeltaan tunnettu kemiallinen yhdiste, joka on valmistettu synteettisesti tai on peräisin luonnosta.

Lääkkeen toimintaan vaikuttavat esimerkiksi lääkeaine (kemiallinen yhdiste), annostelutapa (injektiona suoneen, suun kautta, iholle, suoleen, hengittämällä), muut nautitut lääkkeet ja lääkkeen saajan ominaisuudet. Useat lääkkeet aiheuttavat toivotun vaikutuksen lisäksi sivuvaikutuksia. (Lähde: Wikipedia)

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
Stub Virtsatieinfektio 6

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

1_s

Anonyymi
10. lokakuuta

VoikoTrimopan- antibioottia määrätä mys muihinkin infektioihin kuin virtsatietulehduksiin?

13_s

TriDoc
10. lokakuuta

Yleisimmin sitä määrätään tyypillisimmin komplisoitumattoman virtsatieinfektion hoitoon annoksella 160mg x 2 tai 300mg x 1 /vrk.ssa. Yleisen hoitokäytännön mukaan virtsatieinfektioidden hoito on tavallisempia hoitokohteita, mutta estettä ei liene hoitaa myös muita infektioita, jos lääke vain tehoaa kyseiseen bakteeriin.

1_s

Anonyymi
10. lokakuuta

Tuhannet kiitokset!