Tolvon -lääkkeen vaikuttava aine on mianseriini, jonka vaikuttaa pääasiassa muutaman aivojen välittäjäaineen, serotoniinin ja noradrenaliinin, vaikutuksia voimistaen. Sitä käytetään masennuksen ja unettomuuden hoitoon. Sillä onkin suhteellisen voimakas väsyttävä vaikutus, minkä vuoksi annos suositellaan yleensä otettavaksi ennen nukkumaanmenoa. Lääkityksen esteenä on erityisesti vaikea maksan vajaatoiminta ja maanisuus.

Tolvon -lääkityksen masennusta lievittävä vaikutus tulee muiden masennuslääkkeiden tapaan 2-4 viikon viiveellä. Lääkityksen aloitus ja lopetus tulee tehdä varovasti asteittain lääkärin ohjeiden mukaan. Mianseriinihoidon aikana on syytä noudattaa varovaisuutta alkoholin kanssa. Jos hoidon aikana ilmenee kuumeilua, kurkkukipua, suun haavaumia tai muita tulehduksen oireita, on syytä heti ottaa yhteyttä lääkäriin.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Ei tietoa

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä