Angiotensiinireseptorin eli AT1-reseptorin salpaajia käytetään kohonneen verenpaineen ja sydämen vajaatoiminnan hoidossa. Tämä lääkeryhmä soveltuu erityisesti diabeetkoille sekä metabolista oireyhtymää sairastaville, joilla on kohonnut verenpaine.

Angiotensiinireseptorin salpaajat laajentavat verisuonia estämällä verisuonia supistavien aineiden vaikutuksen reniini-angiotensiinijärjestelmässä ja siten alentavat verenpainetta. Samalla sydämen kuormitus vähenee, mikä estää sydänlihaksen kasvua ja auttaa sydämen vajaatoiminnassa.

Käytetyimmät lääkeaineet ovat kandesartaani, losartaani, valsartaani, telmisartaani ja eprosartaani. Tämä lääkeaineryhmä aiheuttaa harvoin haittavaikutuksia käyttäjälle. Huimausta voi esiintyä hoidon alkuvaiheessa, kuten kaikilla verenpainetta alentavilla lääkkeillä, ennen kuin elimistö tottuu alempaan verenpainetasoon. Tabletit on hyvä ottaa aamuisin.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
152_rs Verenpainetauti 2
41_rs Metabolinen oireyhtymä 1
52_rs Aivohalvaus 1
57_rs Ohimenevä aivoverenkiertohäiriö 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä