Ripulin aiheuttajia on useita, joten myös lääkkeet tulisi valita sen mukaisesti. Tärkeintä ripulin hoidossa on huolehtia riittävästä nesteen ja suolojen saannista. Apteekista saa tähän tarkoitukseen sopivia valmisteita, jotka sisältävät suoloja ja glukoosia, mutta aikuiselle yleensä mehut ja virvoitusjuomat ajavat saman asian. Lisäksi maitohappobakteereja voidaan käyttää lievien ripulien hoidossa. Ripulilääkkeistä käytetyin on loperamidi, mutta bakteerin aiheuttaman infektioripulin hoitoon tarvitaan yleensä antibioottia. Lääkehiili on myös useasti käytetty ripulin hoitomuoto.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Ei tietoa

Information Käytetään oireisiin

Oire Hlö:ä Koettu hyöty
91_rs Ripuli 1

Keskustelu

1_s

Anonyymi
25. toukokuuta

On harmi että niin hyvää ripulilääkettä kuin Tannopon ei saa ostaa enää apteekista käsikauppalääkkeenä. Esim.Imodium on liian voimakas ja lamauttaa suolen kokonaan, Tannopon oli paljon parempi.

13_s

TriDoc
25. toukokuuta

Tannopon tabletit poistettiin markkinoilta pikkuhiljaa kesällä 2008 vedoten virallisesti niiden raaka-aineiden saatavuuteen. Tannopon sisälsi n 20% oopiumia, mikä selittää käytännössä lääkkeen poistumisen käsikaupasta. Oli saattanut käydä, että tannoponiakin käytettiin huumaavassa tarkoituksessa. Oopiumi ja niiden jalostuksena syntyneet oopiumtipat olivat pitkään Suomessakin saatavilla vaikeamman ripulin oireenmukaiseen hoitoon. Itse asiassa hankalaan ripulitaipumukseen opiumtippoja voi vieläkin saada lääkärin määräämällä reseptillä, mutta epäilen, että niitä ei määrätä kovin paljoa. Nykyisenä lääkityksenä suositetaan loperamidia, jonka kauppanimiä Imodium ja imocur ovat. Loperamidilla on vähäisemmät keskushermostovaikutukset opiumiin verrattuna mutta käyttökokemuksissa on varmaankin ollut puolensa. Moni käyttäjä on kehunut Tannoponin vaikutusta joka on varmaankin ollut lievemmin vaikuttava kuin voimakkaammat loperamidi tai varsinaiset opiumtipat.

1_s

Anonyymi
9. syyskuuta

Imodium tukkii suolen. Tannopon hoiti myös oksennustautia hyvin. Imodium on todella kauhea tuote. Se pitäisi poistaa markkinoilta.

1_s

Anonyymi
2. marraskuuta

Tannoponi sisältämä Opium ei imeytynyt suolesta, vaan rauhotti vain suolta. Markkinoilta poisvetäminen oli todela tyhmää. Tannopon oli ehdottomasti paras ripulilääke!

1_s

Anonyymi
8. helmikuuta

Hei! Kyllä Tannopon oli paras mahdollinen ripulilääke. Toimi myös erittäin hyvin "jännitysvatsaan". Ja oli ehdottoman VARMA, mitä Imodium ei ole. En voi ymmärtää miksi poistettiin... saisi edes lääkäriltä!!

1_s

Anonyymi
3. toukokuuta

Olen käyttänyt vuosia Tannoponia vatsavaivoihini. En ole koskaan huomannut mitään sivuvaikutuksia tai riippuvuutta. Lääke on toiminut erittäin hyvin niin ripuliin kuin närästykseenkin. Yksi tapletti on auttanut aina, erittäin harvoin on joutunut ottamaan useampaa. Ihmettelen suuresti miksi sen tuotanto lopetettiin. Miksi sitä ei voisi saada reseptilääkkeenä ? Minulla on vielä onneksi kaksi taplettia pahanpäivän varalle. MH

1_s

Anonyymi
9. heinäkuuta

Tannopon vedettiin markkinoilta väärinkäytösten takia. Tuotteen oopiumi oli eroteltavissa ja sitä käytettiin huumaavaan tarkoitukseen.