Syövän varhaisessa toteamisessa avohoidon lääkärillä on merkittävä rooli. Hänen tulisi kyetä tuntemaan potilaansa kokonaisvaltaisesti, jotta hän pystyisi erottelemaan vakavaan alkavaan sairauteen liittyvät oireet muista vaarattomammista oireista, koska ne ovat usein samanlaiset. Pitkäaikainen lääkäri-potilassuhde on merkittävä askel tähän suuntaan.

Syövän leikkaushoidon määrittelee sen tekijä, useimmiten erikoiskirurgi tai syöpäsairauden erikoisalan erikoislääkäri. Operaation suunnittelussa hän käyttää apuna levinneisyysluokitusta, jonka avulla hän voi määritellä yksilöllisesti sopivimman leikkaus-ja muiden hoitojen välisen yhdistelmän. Mitä varhemmin pahanlaatuinen syöpämuutos havaitaan, sitä rajoittuneempi sen voidaan olettaa olevan, mikä antaa paremman mahdollisuuden kirurgiselle poistolle.

Syöpäkudos leviäää usein imukodosjärjestelmää pitkin, ja leviämisen estämiseksi kirurgiseen hoitoon liitetään usein läheisten imusolmukkeiden poisto. Mitä levinneempi syöpä on sitä enemmän tulee harkita erilaisten syöpähoitojen yhdistelmää.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
156_rs Rintasyöpä 4
109_rs Eturauhassyöpä 3
Stub Kohdunkaulan syöpä 2
81_rs Keuhkosyöpä 1
Stub Munasarjasyöpä 1
Näytä kaikki

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä