Suprium -lääkkeen vaikuttava aine on sulpiridi, joka eroaa muista masennuslääkkeistä vaikutusmekanisminsa vuoksi, koska se vaikuttaa lähinnä keskushermostossa vain dopamiinin pitoisuuksiin. Sitä käytetään masennuksen sekä joidenkin psykoosien hoitoon.

Suprium -lääkitys annostellaan yleensä aamulla ja päivällä unettomuuden välttämiseksi. Alkoholin käyttöä ei suositella hoidon aikana. Yleisimmät haittavaikutukset sulpiridille ovat painon nousu, liikehdillinen levottomuus ja lisääntynyt maidon eritys. Sulpiridillä on runsaasti yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
101_rs Pitkäaikainen masennus 2
102_rs Kaamosmasennus 2
5_rs Masennus 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

1_s

Anonyymi
6. huhtikuuta

Olen käyttänyt Supriumia jo 20 vuotta, masennukeni on kroonista ja joudun ilmeisesti käyttämään sitä elämäni loppuun.
Muita uudempi on kokeiltu useaan otteeseen, mutta kaikista olen saanut niin paljon haittavaikutuksia, että olen joutunut aina palaamaan Supriumiin.
Se auttaa minua todella hyvin, ilman haittavaikutuksia, jos yritän lopettaa lääkityksen, sairastun viikon sisällä syvään masennukseen.

Minulla on nyt pelko, kun uusi vaihtolääkesysteemi on tullut käytäntöön, joudun muuttamaan johonkin muuhun lääkkeeseen, johon en suostu.
Onko joku hakenut apteekista Supriumia huhtikuun 1. päivän jälkeen?
Elisa

1_s

Anonyymi
7. toukokuuta

Kyllä Supriumia saa edelleen. Juuri eilen ostin sitä :)

6_s

Elisa
10. toukokuuta

Kiitos paljon vastauksesta, totesin juuri saman viiko viikolla itsekin, kun jouduin hakemaan Supriumia, sitä todellakin saa vielä
Kuinka kauan sinä olet joutunut käyttämään kyseistä lääkettä?
Joskus tuntuu, että minä olen aikoa,joka siitä ei pääse eroon, enää koskaan.
Olen yhdellä Suprium kapselilla päivässä täysin/lähes täysin oireeton, mutta jo kaksi kolme päivää ilman ilman Supriumia laukaisee heti ensimmäiset masennunsoireet, viikon sisällä olen todella jo masennuksen kourissa.

1_s

Anonyymi
30. syyskuuta

Minullekkin on määrätty tätä supriumia. Lähes kaikki muut masennuslääkkeet on kokeiltu, ja ne aiheuttavat vain haittavaikutuksia, kuten unettomuutta ja agressiivisuutta. suprium tuntuu toistaiseksi hyvältä..mutta jotenkin fyysisesti on levoton olo ja puhuessa hieman sanat takeltelevat. Ja ehkä aavistuksen on sekava olo päässä.Viikon olen syönyt. Tuliko teille aloittaessa mitään oireita???Otan lääkkeen aamulla, ja se piristää..Mutta puolen päivän aikaan tulee armoton väsymys, joka kestää pari tuntia.

6_s

Elisa
30. syyskuuta

Kyllä minulla oli vaikeuksia alussa, esim. poissaolohetkiä, saattoi mennä tuntikin, etten tiennyt mitä olen tehnyt, vain kellosta huomasin jälkikätee ajan. Mutta, minulle kokeiltiin muitakin valmisteita, Suprium sattui parhaiten. Sivuoireet hävisivät parissa kuukaudessa, sen jälkeen minlla on vain positiivisia kokemuksia ko lääkkeestä. Suosittelen!

1_s

Anonyymi
13. lokakuuta

Hei elisa!Oletko kokeillut ssri ym. masennuslääkkeitä?? Nekö eivät sinulle sopineet?? Tämä suprium voisi minullekkin olla kokeilemisen arvoinen...

6_s

Elisa
13. lokakuuta

Minulle on kokeiltu kaikkea mahdollista vuosien varrella, aina olen joutunut palaaman Supriumiin, siihen jään, ilmeisesti joudun ottamaan sitä loppuelämäni ajan. Kaikki muut ovat vaikeita sivuoireita, hallusinaatioista alkaen, vain Suprium sopii ja myös tehoaa. Yksi kapseli aamuisin ja pysyn täysin oireettomana, jos oikein vaikea aika tulee, huomaan sen jo ja otan parin viikon ajan kaksi kapselia. En ole tarvinnut muuta apua vuosiin!

1_s

Anonyymi
20. lokakuuta

Miten tuo painon nousu?? Lisääkö lääke ruokahalua? entä vaikuttaako seksuaaliseen puoleen?

6_s

Elisa
20. lokakuuta

Ei vaikuta painon nousuun. Seksuaaliseen puoleen en voi vastata, elän molimmin puoleisessa selibaatissa. Toimii hyvin, meidän kohdalla, kuinka muilla, en voi kommentoida. terveisin, Elisa

1_s

Anonyymi
22. marraskuuta

Eikö muilla ole kokemuksia supriumista??

6_s

Elisa
23. marraskuuta

Minä käytän Supriumia jo kaksikymmentä vuotta, se on ainoa masennuslääke, joka sopii minulle ja toimii hyvin.

1_s

Anonyymi
11. joulukuuta

Minulla on kokeiltu cipramil, fevarin, efexor, aurorix, cipralex ja viimeisimpänä cymbalta. ssri ryhmä vei tunteet ja pahensi ahdistuneisuutta ja muut lääkkeet auttoivat jonkinverran, mutta en voisi sanoa että voisin mitenkään hyvin.Kärsin myös erittäin rajuista pms oireista, n. viikko enen kuuakutisia. Agressiivisuus on silloin ihan kamalaa! Lääkäri määräsi nyt tätä supriumia 50mg aamuisin ja cymbalta pois. Olen nyt kolme päivää ottanut supriumia ja ehkä pientä piristymistä havainnut, mutta kädet sen sijaan tärisee häiritsevästi. Ja välillä suu on jännittyneen oloinen. Tuntuu myös että minulla on noita poissa olo hetkiä, mistä joku mainitsikin. Sosiaalisissa tilanteissa huomaan etten ole kuullut keskusteluista mitään, vaan tipahdan ihan omiin ajatuksiin "jonnekkin"... Toivottavasti käsien tärinä ei ole pysyvä haitta :(

6_s

Elisa
12. joulukuuta

Kuten jo aikaisemmin olen kirjoittanut, Suprium on ainoa lääke, joka auttaa minua. Hoidon alussa minulla esiintyi myös käsien tärinää, myös poissaolo hetkiä, saattoi joskus tunti-parikin, etten havainnut siitä ajasta mitään, kellosta huomasin, että olen ilmeisesti istunut esim. lehti sylissä niinkin kauan, tajuamatta siitä ajasta mitään. Mutta tämä kaikki meni suhteellisen nopeasti ohi, totutteluvaiheen jälkeen ei enää mitään sivuoireita. Jos huomaan, että masennus rupeaa iskemään todella päälle, käytän kahta kapselia päivässä, muuten yksi aamuisin riittää. Todella tuttuja oireita nuo "jonnekin" tipahtamiset, mutta muista, kaikki ne tunteet menevät ajan kanssa ohi.