Parkinsonin taudissa aivojen dopamiini-välittäjäaineen pitoisuus on laskenut, mikä aiheuttaa erilaisia oireita, kuten lihasjäykkyyttä ja vapinaa. Kaikki Parkinsonin taudin lääkkeet lisäävät tavalla tai toisella aivojen dopamiinin määrää. Osa on dopamiinin kaltaisia aineita, osa sisältää dopamiinin esiastetta ja osa taas estää tämän esiasteen hajoamista elimistössä.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
27_rs Levottomat jalat 4

Information Käytetään oireisiin

Oire Hlö:ä Koettu hyöty
Stub Vapina (lepovapina) 1

Keskustelu

1_s

Anonyymi
8. helmikuuta

Olen käyttänyt Sifrol lääkitystä Parkinsonin taudin hoitoon pian 5 V, lisäksi Azilect jota olen käyttänyt 2V.
Nyt lähestyy kuitenkin aika jolloin lääkitystä on muutettava, haluaisin kuulla kokemuksia jatkolääkityksestä, miten on jatkettu ja minkälaisella lääkityksellä.
Onko tämänkaltaisia kokemuksia jollakin joka on kokenut samankaltaisen alkuvaiheen kuin minäkin.

1_s

W66
3. tammikuuta

Aloitin Sifrol lääkityksen vasta kuukausi sitten. 0.26 mg: sta ensin 3 viikkoa yhdellä tabletilla ja tällä hetkellä 2 tablettia päivässä. Lääkkeen sain oireiden perusteella, vaikka tutkimuksissa (spect) todettiin, että dopamiinit on ok... Oireet ovat vaivanneet alkukesästä, lähinnä oikean käden hammasratasmaiset liikeradat saivat hakeutumaan neurologille. Oikean jalan, nilkan "vipattaminen" öisin kuuluu myös oireisiin. Neuro kertoi, että Parkinsson voi olla piilevänä ja siksi oireiden perusteella aloitettiin lääkitys... Onko kellään kokemuksia samanlaisesta ?