Beeta1 -reseptoreja on lähinnä sydämessä ja siksi beeta1 -selektiivisten salpaajien pääasiallinen vaikutus on sydämessä. Beta1-selektiivisiä salpaajia ovat asebutololi, atenololi, betaksololi, bisoprololi, metoprololi ja seliprololi ja niitä käytetään angina pectoriksen, verenpaineen, rytmihäiriön ja sydämen vajaatoiminnan hoitoon.

Beeta1 selektiiviset salpaajat ovat parempi vaihtoehto diabeetikoille ja raajojen valtimoverenkiertohäiriöistä kärsiville verrattuna epäselektiivisiin beetasalpaajiin. Jos astmaatikon tulee käyttää beetasalpaajia, tulisi sen olla beeta1 selektiivinen salpaaja. Tabletit on hyvä ottaa aamuisin aamupalan yhteydessä.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
152_rs Verenpainetauti 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

1_s

Anonyymi
13. helmikuuta

Selopralia käyttävän vanhuksen syke on aamuisin 40...50. Onko tämä normaalia vai jo liian alhainen arvo ja tuleeko tabletit (2kpl)ottaa niin että niiden välillä on 12 tuntia?

1_s

Hoitonetti.fi
22. helmikuuta

Jos vanhuksella ei ole harvahkosta leposyketasosta oireita kuten rytmihäiriötuntemuksia, huimausta, kaatumisia tai muuta kuviteltavissa olevaa sivuvaikutusta, mitä harvahkosta pulssista voisi syntyä, ei välttämättä muutosta tarvita. Riittää, että ottaa selopralia aamulla ja illalla. Asiasta voi aina keskustella hoitavan lääkärin kanssa uusien oireiden valossa, joita joitakin toinkin jo esille.