Satulatuolia käytetään vaihtoehtoisena istuimena perinteiselle tuolille korvaamaan istuma-asennossa tehtävää työskentelyä, ja sen käyttö onkin yleistynyt toimistoissa. Satulatuolin istuma-asento vaatii enemmän ristiselän omaa lihasvoimaa ja jäntevyyttä pitämään ryhtiä yllä ja se siten edesauttaa selän fysiologisen ryhdin säilyttämistä.

Satulatuolin koettu vaikutus selän terveyteen ja varsinkin selän kiputilojen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon on yksilöllinen, mutta kiistatta se lisää istumatyössä asennon muunneltavuutta ja siten vähentää yksipuolista staattista istumatyön rasitusta.

Information Käytetään sairauksiin

Ei tietoa

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

8_s

007
20. marraskuuta

Joskus tuli kokeiltua tällaista. Ihan kätevä toimistotuolin korvike kyllä

2_s

f64-74
20. marraskuuta

satulatuoli on hyvä istuin paitsi huonoselkäiselle myös huonojalkaiselle. Tuoli ei paina reisiä ja jalkoja joutuu käyttämään tuolia liikuteltaessa. Jalkojen liikuttelu parantaa verenkiertoa. Kokonaista päivää ei ehkä kannata satulatuolissa istua...

10_s

Nivelnoomi
18. tammikuuta

Olen käyttänyt kotimaista satulatuolia jo 4vuotta ja pidän tästä..nytkin se hyväilee takamustani . Olen suositellut monille tuolia-hinta vaan melkoisen korkea-joskus voi messuilta bongata esittelytuolin edullisesti. Tuolissa hyvät liikkuvat rullat-voi käyttää jopa pyörätuolin korvikkeena jos vaan on voimia siirtyä satulaan...IIIHAHAHAAA!!

2_s

Sisko
1. huhtikuuta

Satulatuoli on mielestäni hyvä, jos siinä voi istua "normaalisti", eikä tarvitse kurkotella. Olen myös sitä mieltä, ettei ehkä koko päivää kannata siinä istua.Mun uusi tuoli vaatisi lisäpehmusteita, kovan tuntuinen.

Aiheen kysymykset