Laji aloitettiin 70-luvun lopussa sähly-nimikkeellä, joka tuli siitä, että suuri määrä pelaajia huitoi muovista kevyttä palloa muovimailoillaan ja peli ei siis juuri ollut organisoitua. Laji luonnollisesti kehittyi pelin ja varusteiden sekä pelikentän osalta ja Suomi on vuosittain ollut yksi salibandyn huippumaista. Lajin junioritoiminta on jo vuosia ollut merkittävässä asemassa lasten ja nuorten liikuttajana.

”Sähly” puolustaa silti edelleen paikkaansa, sillä peli voidaan helposti organisoida ulos ja sisälle eri pelialustoille ja erilaisille pelaajamäärille. Liikettä syntyy heti, kun pallo on pelissä ja siksi tehokasta liikuntaa saadaan helposti kaikenikäisille.

Laji on tyypillinen joukkuepallopeli, joka kehittää kestävyyttä, nopeutta ja reaktiokykyä taito-ominaisuuksia unohtamatta. Pelialustan ja pelikenkien välinen kitka, nopeat pysähdykset ja käännökset asettavat lihaskunnolle ja liikkuvuudelle omat vaatimuksensa. Millä tahansa tasolla pelattaessa saadaan aikaan liikuntamuoto, joka on tehokas hien pintaa nostava hauska ja ryhmähenkeä kehittävä peli.

Keskustelu

5_s

m49-267
20. marraskuuta

sähly on kyllä tosi hyvä laji aerobisen liikunnan kannalta... siinä saa ottaa spurtteja kovinkin paljon ja juosta hyvin. hikeä pukkaa pintaan kun tunninkin vuorolla käy. se on myös sosiaalinen laji joka on kivaa

Aiheen kysymykset