Lääke on Suomen lain mukaan aine tai valmiste, joka ehkäisee tai parantaa ihmisen tai eläimen elimistössä sairautta tai tämän oiretta taikka auttaa sairauden tunnistamisessa taikka muuttaa elintoimintoja.

Lääke voi olla yhtä tai useampaa lääkeainetta sisältävä valmiste, luontaistuote tai biologinen valmiste, esimerkiksi rokote. Lääkeaine on lääkevalmisteen vaikuttava aine. Se on rakenteeltaan tunnettu kemiallinen yhdiste, joka on valmistettu synteettisesti tai on peräisin luonnosta.

Lääkkeen toimintaan vaikuttavat esimerkiksi lääkeaine (kemiallinen yhdiste), annostelutapa (injektiona suoneen, suun kautta, iholle, suoleen, hengittämällä), muut nautitut lääkkeet ja lääkkeen saajan ominaisuudet. Useat lääkkeet aiheuttavat toivotun vaikutuksen lisäksi sivuvaikutuksia. (Lähde: Wikipedia)

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

1_s

Anonyymi
22. maaliskuuta

Viisi viikkoa kestäneen yskän, ja yhden amoksisilliinikuurin jälkeen lääkäri epäili mykoplasmainfektiota hengitysteissä ja poskionteloissa (keuhkoissa varjostumaa, sitkeä ja vinkuva toisinaan puuskittainenkin yskä, pahasti rohiseva hengitys, satunnainen lyhytkestoinen mutta ei jatkuva kuumeilu ja poskionteloissa mätää).

Tämän myötä määrättiin roksitromysiinikuuri, jonka myötä tauti parani todella nopeasti, edellinen amoxin-kuuri ei auttanut. Kuuri loppuun kahden viikon, eikä jälkitauteja enää ole toistaiseksi esiintynyt.