Roaccutan -lääkkeen vaikuttava aine on isotretioiini, jota sisältäviä valmisteita käytetään usein tilanteissa, joissa paikallisista aknevalmisteista tai pitkäaikaisesta antibioottikuurista ei ole saatu apua aknen hoidossa. Lääkeaineen vaikutusmekanismi perustuu sen kykyyn vähentää talirauhasen aktiivisuutta sekä pienentää sen kokoa. Lisäksi se poistaa tulehdusta iholla.

Useimmiten käytetty hoitojakso vaihtelee 16–24 viikon välillä. Haittavaikutuksena nämä lääkkeet saattavat aiheuttaa ihon, suun, nenän, huulien ja silmien kuivumista, joiden hoitoon on saatavilla apteekista valmisteita ilman reseptiä. Koska lääkeaine on A-vitamiinijohdannainen, on suositeltavaa välttää muita A-vitamiini-valmisteita.

Tämän ryhmän lääkkeet vaativat erikoislääkärin kirjoittaman reseptin. Lisäksi ne aiheuttavat epämuodostumia sikiölle, joten ne ovat ehdottoman kiellettyjä raskaana oleville naisille. Kuurin aikana ja kaksi kuukautta sen jälkeen tulee käyttää luotettavaa ehkäisymenetelmää.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
66_rs Akne 2

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

1_s

Anonyymi
22. tammikuuta

Oletteko käyttäneet Roaccutania aknen hoitoon? Tuliko paljon sivuvaikutuksia.... miten niistä selvisitte?

1_s

Anonyymi
23. kesäkuuta

Käytin muistaakseni puolisen vuotta, ja tulokset olivat todella hyviä. Itku meinasi tulla kun läträsi kaiken maailman clearasilien sun muiden kanssa. Muutaman viikon ajan tuntui, että tilanne lähinnä paheni, mutta sitten alkoi pikku hiljaa tilanteen paraneminen. Sivuvaikutuksia ei paljoakaan ollut. Pieniä vatsakramppeja taisi olla joskus, mutta ne olivat tosiaankin pieniä. Silmien kuivumistakin saattoi olla... Lääkäri taisi aikoinaan reseptiä antaessaan sanoa, että lääkeselosteessa lukee kaikenlaisia pahoja sivuvaikutuksia, mutta ne ovat harvinaisia, enhän minä tätä muuten omalle lapselleni ois aikoinaan syöttänyt :)

1_s

Anonyymi
30. syyskuuta

Minä myös pian kolmekymppinen ja kärsin aknesta, joka oli kuitenkin mielestäni melko lievä, mutta ihotautilääkäri oli sitä mieltä, ettei muu auta kuin roaccutan.. Suosittelen menemään ihotautilääkärille, koska hän saa vain määrätä roaccutania. Nyt olen syönyt kyseistä lääkettä noin kuukauden ja iho jo paljon paremmassa kunnossa. Sivuvaikutuksia on ihon ja limakalvojen kuivuminen, mutta niiden kanssa olen pärjännyt. Jos kärsii aknesta suosittelen roaccutania!