Klooridiatsepoksidi voimistaa keskushermostossa olevan hillitsevän GABA-välittäjäaineen vaikutuksia, minkä seurauksena tulee yleinen tuskaisuuden ja ahdistuksen helpottaminen, unettava ja lihaksia rentouttava vaikutus. Klooridiatsepoksidia käytetäänkin tämän vuoksi ahdistuneisuus-, unettomuus- ja tuskatiloihin sekä lisäksi jännityspäänsärkyyn, lihasjännitykseen ja alkoholin vieroitusoireisiin.

Se voi aiheuttaa riippuvuutta pitempiaikaisessa käytössä, minkä vuoksi sitä ei saa omin päin lopettaa vaan asteittain lääkärin opastuksella. Hengitysvaikeudet, päihdeongelma sekä myesthenia gravis voivat olla esteitä lääkkeen käytölle. Klooridiatsepoksidin kanssa ei myöskään saa käyttää alkoholia.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Keskustelu

1_s

Anonyymi
25. kesäkuuta

Kylläpäs ihmettelen kovasti, miks sitä mulle määrättiin kun olen astamainen ja ollut nyt viikon hengitystietulehdus, enkä ole muuta tehny ku nukkunu? Hain sitä krapulaan.