Vatsahappoja neutraloivat lääkeaineet eli antasidit neutraloivat nimensä mukaisesti mahan happamuutta. Yleisemmin käytettyjä antasideja ovat kalsiumkarbonaatti ja magnesiumsubkarbonaatti, magnesiumhydroksidi ja alumiinihydroksidi. Antasideja käytetään närästyksen tilapäiseen hoitoon sekä lievempiin närästysoireisiin. Näiden valmisteiden vaikutus alkaa yleensä nopeasti lääkkeenoton jälkeen, mutta eivät ole vaikutusajaltaan yhtä pitkäkestoisia kuin suolahapon erityksen estäjät.

Lääkemuoto on yleensä joko nestemäinen tai imeskely/pureskelutabletti, joka nopeuttaa lääkkeen vaikutuksen alkamista. Antasidit muuttavan vatsan happamuutta, joten ne saattavat vaikuttaa muiden lääkkeiden varsinkin monien antibioottien imeytymiseen estävästi. Näissä tapauksissa on hyvä pitää kahden tunnin tauko antasidien ja toisen lääkkeen oton välillä.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Ei tietoa

Information Käytetään oireisiin

Oire Hlö:ä Koettu hyöty
Stub Närästys 4
Stub Hengenahdistus 2

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä