Ratsastus on liikunnanharrastus, joka edellyttää eläimen kanssa yhteistoimintaa ja siksi vaatii hevosen hoitamista ja siihen liittyviä erilaisia tehtäviä. Ratsastus on hyvin kokonaisvaltainen harrastus, jossa aikaa kuluu tallilla paljon myös muuhun kuin itse ratsastamiseen. Hevosen hoito opettaa harrastajaa suhtautumaan eläimeen ja siksi opettaa vastuunottoa ja myös erilaisia käytännöntaitoja. Tallilla vietetty aika on myös erittäin sosiaalista, joten harrastajaryhmän keskuudessa vallitsee erinomainen yhteisymmärrys ja ryhmähenki.

Fyysisesti laji voi olla äärimmäisen vaativaa, koska hevosen selkään nouseminen ja siellä pysyminen vaatii hyvää lihaskuntoa sekä lihaskestävyyttä ratsastuksen aikana. Keskittyminen ja sitä kautta turvallisuuden ylläpitäminen vaatii henkistä suorituskykyä, joka ei ole mahdollista ilman hyvää fyysistä kuntoa.

Fyysisyyden ja sosiaalisuuden lisäksi laji on hyvin kaunis ja siksi rentouttavaa, koska hevosen ja ratsastajan saumaton yhteistyö on kaunista katseltavaa ja vaatii rytmitajua ja oikea-aikaista tekemistä.

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä

Aiheen kysymykset