Rannetta tarkastellessa sen sisäpinnalta käsin rannekanavan pohjan muodostavat pienet ranneluut ja päällä rakentuu ranteen sisäpinnan ihon alla kulkeva leveä poikittainen side eli ligamentti. Ranneside muistuttaa hyvin leveää ihon alla kulkevaa "kellonhihnaa", joka aiheuttaa kiristystä. Tässä anatomisesti melko ahtaassa tilassa kulkevat rannetta hermottava keskihermo, jonka pinnetilan rannekanavan ahtaus usein synnyttää.

Rannekanavaoireet ovat yleisiä ja lieväoireisina esiintyessään leikkaushoito ei ole ensisijainen vaihtoehto. Tilanteen kroonistuessa sitä voidaan helpottaa leikkaushoidolla, jossa ranteen sisäpinnalla kulkeva poikittainen side halkaistaan, jolloin ahdas rannekanava laajenee ja paine sen sisällä helpottaa. Rannekanavan leikkaus on melko yksinkertainen kirurginen toimenpide, koska katkaistava ranneside sijaitsee välittömästi ihon alla.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
128_rs Rannekanava-ahtauma 3

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

1_s

Anonyymi
26. marraskuuta

minulle tehtiin vuosi sitten molemppin käsiin tukilastat ja olen pitänyt niitä joka yö ,lievää helpotusta on ollut ,mutta puutuminen ei ole poistunut . pitänee vain kärsiä koska leikkaus pelottaa

7_s

Jambo76
4. tammikuuta

Molemmat kädet leikattu .6kk välillä. Menin todella myöhään lääkäriin käsieni kanssa molempiin käsiin oli tullut jo keski-vaikea hermovaurio! Kumpikin leikkaushaava tulehtui, vasen tosi vaikeasti, jouduttiin tekemään 2 puhdistusleikkausta.
Kädet tosi kipeät ja kuntoutus alkaa tammikuun lopussa 2010. Motoriikkaa, voimat ja tunto on mennyt käsistä haitta-aste on tällä hetkellä 76%!!!
Menkää ihmiset ajoissa lääkäriin hoidattamaan vaivanne, siitä lekureille maksetaan! Kova kipulääkitys meneillään, ja kipupolilta kokeilevat uusia hermokipulääkkeitä.
Ei näytä ruusuiselta 33v. isukin elämä tällähetkellä!

1_s

Anonyymi
10. huhtikuuta

mulla leikattu oikee käsi 4.3.10 ja olen sairaslomalla. käsi kipee,

särkylääkkeenä käytän tällähetkellä iltaisin lasillisen punaviiniä tai 1 . 2 kaljaa (EIVÄT KÄY MAKSAN PÄÄLLE NIIN PALJON KUIN SÄRKYLÄÄKKEET) tätähän lääkärit eivät suosittele.sä oot vielä nuori,minä olen sua 22 v vanhempi .Jos oisin tiennyt millaiset kivut on näin kauan.en tiedä oisinko antanut leikata,vielä toinen edessä ja se missä vaivan huomasin ekaks eli n.1 v sitten.Mulla ei loppunut yösäryt puutumiset mitä lupailtiin.Siis mulla on kovemmat kivut vieläkin kuin ennen leikkausta eikä kädessä ole voimaa

Eli näin sitä mennään kesää kohden ,halu ois tehdä saunapuita mökillä

Terveisin yks joka lähtis reissuun ennen töihin menoo. jos ois joku kaveri

terv.tsemppiä jatkoon

saas nähdä milloi vasen leikataan,yritän kärsiä senkin

Aiheen kysymykset