Progestiinivalmisteiden vaikutus perustuu päivittäin annettavaan pieneen määrään progestiinia, joka estää hedelmöitymisen. Varsinaista vaikutusmekanismia ei täysin tunneta, mutta luultavammin kohdunkaulan liman muuttuminen siittiöitä läpäisemättömäksi on yksi sen oleellinen vaikutusperusta.

Tablettimuotoisia progestiinivalmisteita kutsutaan minipillereiksi, joiden annostelu tapahtuu säännöllisesti (annosteluväli voi vaihdella 12 tunnilla) päivittäin ilman taukoja. Niitä käytetään yleensä imetyksen aikana sekä niille naisille, joille yhdistelmävalmisteet eivät sovi.

Muita annostelumuotoja progestiinivalmisteille on ihon alle laitettava kapseli, jonka ehkäisyteho on viisi vuotta.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
Stub Premenstruaalinen oireyhtymä 2
Stub Vaihdevuodet 2
Stub Endometrioosi 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

11_s

Minella
26. lokakuuta

Miksi kuvauksessa lukee, ettei minipillereillä voida siirtää kuukautisia? Minulle Primolut Nor on määrätty nimenomaan ko. tarkoitukseen. Varsinaisesti haluaisin kysyä, onko jokin raja sille, montako kertaa vuodessa kuukautisia saa siirtää. Minulla olisi edessä jo kolmas matka vuoden sisällä, jonka kuukautiset ikävästi pilaisivat.

13_s

TriDoc
26. lokakuuta

Kuukautisten siirtomäärille ei ole määritelty varsinaista ylärajaa varsinkin, jos kuukautisten siirto on aiemmin toiminut hyvin ja jälkioireet ovat jääneet vähäisiksi. Primolut Nor on tässä hyvä ja luotettava läääkevalmiste. On yleisesti todettava asian olevan tärkeä naisen matkustusmukavuteen liittyen.

1_s

Anonyymi
18. maaliskuuta

Olen käyytänyt Primolut Nor merkkistä valmistetta sekä kuukautisten siirtämiseen aiemmin, että nyt kierron tasoittamiseen yhtäjaksoisesti 3kk.
Ongelmani on nyt se ettei tyhjennysvuotoa ole tullut. Raskaana en voi olla. Kovin stressaantunut olen kylläkin viime vkoina ollut, voiko se vaikuttaa vuodon poisjäämiseen? Vai onko sytä käydä tarkistuttamassa asia lääkärin vastaanotolla?

1_s

Anonyymi
27. maaliskuuta

Minä käytin primolut nor valmistetta keskenmenon jälkeen muodostuneen kystan hoitoon. Vuodon piti alkaa 10 päivän kuurin jälkeen parissa päivässä. 7. päivä menossa ja vuotoa ei näy ei kuulu. Soitin jo 4. päivänä lääkärille,joka sanoi että vanhoilla ihmisillä voi käydä niin että vuoto tulee vasta viikon kuluttua tai myöhemmin. Mä olen 34. Lääkäri käski soittamaan uudestaan jos reilun viikon kuluttua pillereiden lopetuksesta ei ole vuotoa. Täällä mä nyt ihmettelen, että mitä tää tarkoittaa? Onko kenellekään käynyt näin, ja miten asiaa on hoidettu?

1_s

Anonyymi
1. toukokuuta

No minulla ainakin tuli sitten se tyhjennysvuoto viikon odottelun jälkeen ihan normisti :) Pienikin vuoto kuulema riittää. Joten ei hätää. Sterssi minullakin vuotoa viivästytti.