Suomessa käytössä oleva lääkeaine on dipyridamoli. Sitä käytetään useimmin yhdistettynä asetyylisalisyylihappoon. Pelkkä dipyridamoli on suhteellisen heikkotehoinen, mutta sitä voidaan käyttää yksin esimerkiksi henkilölle jotka eivät voi käyttää asetyylisalisyylihappo.

Dipyridamoli estää verihiutaleiden takertumista toisiinsa ja laajentaa verisuonia. Sitä käytetään valtimokirurgisten toimenpiteiden jälkeen ja aivojen ohimenevien verenkiertohäiriöiden hoitoon. Dipyridamoli on suhteellisen lyhytvaikutteinen ja sitä joudutaan annostelemaan 2-3 kertaa päivässä.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
152_rs Verenpainetauti 6
Stub Alaraajojen valtimokovettumatauti 1

Information Käytetään oireisiin

Oire Hlö:ä Koettu hyöty
11_rs Hermokipu 1

Keskustelu

5_s

f77-3387
16. kesäkuuta

olen popsinut primaspan 100mg kohta vuoden,en kyllä huomaa eroa entiseen,mutta tiedän että se on verrenkiertohäiriöiden ehkäisyyn,siis ennakoivaa hoitoa.

11_s

Rituli
16. kesäkuuta

Minulla on myös ollut jo muutaman vuoden,se määrättiin sydämen rasituskokeen jälkeen,kun todettiin kammioperäinen rytmihäiriö,mitään muutosta olossa en huomannut,mutta käytössä on lääke koko ajan !