Penikkataudin aiheuttaa kohonnut säären etuosan lihasaition ahtauma ja syntynyt aitionsisäinen paine. Säären etuosassa on sääriluun sekä pitkittäisten sidekudosten muodostama umpimainen tila, jossa säären etuosan lihasten on mahduttava työskentelemään. Joskus toistuva säären etuosaan syntyvä rasitus provosoi painettaja ärsytystä , jossa tilanne kroonistuu ja pahenee niin, että aitioon paineen ja tulehduksen vuoksi avattaava säären etuosastaan sääriluun rajaa seuraten pysyvästi, jolloin ahtaan etuaition lihaspaine ja kipu säären etuosassa hellittävät.

Säären aitiopaineen nousu on hyvin yksilöllistä. Toisilla mitään rasityusoireita säären etuosaan ei synny kovassakaan juoksuharjoittelussa, kun osalla tilanne kroonistuu ja kivut syntyvät jo pienessäkin rasituksessa.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
121_rs Penikkatauti 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

11_s

SOBA
3. maaliskuuta

Jos penikkatauti on edennyt siihen vaiheeseen että se on jo krooninen, auttaako enää mikään muu kuin leikkaushoito? :S Itselläni on ollut kesästä 2011 lähtien ollut tuo vaiva ja olen pitänyt pitkään taukoa urheilusta ym. ja olen käynyt myös hierojalla syksyllä (2011) urheiluhierojalla ja nyt uudestaan 2012 vuonna eri hierojalla. On kyllä niin kipeet kun kävin hiihtämässäkin ettei luistetullakaan voinut pitkää matkaa hiihtää... Saatanan moista suoraan sanoen... -.-