Lääke on Suomen lain mukaan aine tai valmiste, joka ehkäisee tai parantaa ihmisen tai eläimen elimistössä sairautta tai tämän oiretta taikka auttaa sairauden tunnistamisessa taikka muuttaa elintoimintoja.

Lääke voi olla yhtä tai useampaa lääkeainetta sisältävä valmiste, luontaistuote tai biologinen valmiste, esimerkiksi rokote. Lääkeaine on lääkevalmisteen vaikuttava aine. Se on rakenteeltaan tunnettu kemiallinen yhdiste, joka on valmistettu synteettisesti tai on peräisin luonnosta.

Lääkkeen toimintaan vaikuttavat esimerkiksi lääkeaine (kemiallinen yhdiste), annostelutapa (injektiona suoneen, suun kautta, iholle, suoleen, hengittämällä), muut nautitut lääkkeet ja lääkkeen saajan ominaisuudet. Useat lääkkeet aiheuttavat toivotun vaikutuksen lisäksi sivuvaikutuksia. (Lähde: Wikipedia)

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Keskustelu

5_s

m49-267
20. marraskuuta

minä en ole saanut panadolista oikein apua päänsärkyyn, saattaa vähän lievittää mutta ei kyllä kokonaan. kuumeen se vie kyllä pois ihan hyvin

1_s

Anonyymi
10. elokuuta

Hei!

Voiko Panadol aiheuttaa sivuvaikutuksena pahoinvointia/pahoinvoinnin tunnetta/etovaa oloa?

4_s

Helena
10. elokuuta

Hei. Minulle tulee pahanolontunne, jos otan 1g:n Panadolin, mutta jos otan 500mg kerralla, esim. 4 tunnin välein sitä ei tule. Joudun ottamaan välellä kuureina ibuprofeiinia ja parasetamolia, kun nuo krooniset vaivat jostain syystä välillä ovat pahempna, joten kokeiltu on. En pysty myöskää Buranaa käyttämään isolla annoksella, 600mg on suurin sietämäni kerta-annos.

1_s

Anonyymi
17. elokuuta

Hei!

Kiitos vinkistä! Täytynee kokeilla, josko olisi apua...Buranasta meni vatsa sekaisin...