Ripulin aiheuttajia on useita, joten myös lääkkeet tulisi valita sen mukaisesti. Tärkeintä ripulin hoidossa on huolehtia riittävästä nesteen ja suolojen saannista. Apteekista saa tähän tarkoitukseen sopivia valmisteita, jotka sisältävät suoloja ja glukoosia, mutta aikuiselle yleensä mehut ja virvoitusjuomat ajavat saman asian. Lisäksi maitohappobakteereja voidaan käyttää lievien ripulien hoidossa. Ripulilääkkeistä käytetyin on loperamidi, mutta bakteerin aiheuttaman infektioripulin hoitoon tarvitaan yleensä antibioottia. Lääkehiili on myös useasti käytetty ripulin hoitomuoto.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Ei tietoa

Information Käytetään oireisiin

Oire Hlö:ä Koettu hyöty
91_rs Ripuli 1

Keskustelu

2_s

f73-167
4. lokakuuta

kuinka pitkään voi vesiripulia pitää tekemättä mitään? Minulla viikko vierähtänyt ja lääkäri käske vaan kuullostelemaan...14 kertaa päivässä ripuloin pelkkää vettä. Juon Jaffaa ja mustikkakeittoa, mutta heti pitää juomisen jälkeen rynnätä vessaan. Mahaan sattuu. Ei ole kuumetta, eikä okseta. Imodiumin max annoksesta ei ole mitään hyötyä. Kaipa kohta veriarvot heittävät häränpyllyä. Laihtunut olen 8 kiloa.

11_s

Rituli
4. lokakuuta

Kyllä vaikuttaa tuo lääkärin sanonta vähän kummalle,minä varmaan menisin toiselle lääkärille, ei kai noin voi jatkua enää.

13_s

TriDoc
4. lokakuuta

Suomessakin ripulitaudit voivat joskus olla hankalia ja oireet pitkittyä ikävällä tavalla niinkuin nyt kohdallasi on käynyt. Itse olen pitänyt viikkoa jonkinlaisena rajana, jonka jälkeen ulosteen mikrobiologinen jatkotutkimus saattaa olla paikallaan. Oireiden ja lääkärin harkinnan mukaan se jonkinverran vaihtelee. Onneksi Suomessa on vähemmän vaarallisia vatsatautien aiheuttajia, kuten alkueläimiä tai eksoottisia bakteeritauteja yleisimmin aiheuttajan ollessa virusperäinen. Tähän useimmiten on tarjolla vain lievittävää ja oireenmukaista hoitoa. Erilaiset elektrolyyttinesteet voivat pitkään jatkuvassa ripulitaudissa olla hyödyllisiä ja palauttaa elimistön suolatasapainoa, vaikkakin ilmastomme on siinäkin sen verran lempeä, ettei suolatasapaino niin herkästi vaarannu kuin eteläisimmissä maissa, joissa nestehukkaa syntyy hikoilun ansiosta jo luonnostaankin. Jaksamista hankalien oireiden hoidossa ja tilant pitkittyessä lääkärikontrollointi lienee paikallaan.