Emättimeen paikallisesti vaikuttavista valmisteista yleisimmin käytössä ovat emätinrengas ja kierukka.

Emätinrengas sisältää sekä estrogeenia että progestiinia eli on ns. yhdistelmävalmiste. Emätinrengas asetetaan emättimeen 21 päivän ajaksi, jonka jälkeen se poistetaan. Viikon tauon jälkeen asetetaan uusi rengas. Rengas saattaa vähentää joitakin hormonaalisten valmisteiden haittavaikutuksia sen paikallisen annostelun vuoksi. Se sopii myös hyvin naisille, jotka eivät välttämättä muista päivittäin ottaa tabletteja.

Kierukka on lääkärin asettama vain progestiinia sisältävä valmiste, jonka ehkäisyteho on viisi vuotta. Sitä suositellaan käytettäväksi rintasyövän sairastaneille sekä pitkäaikaiseen ehkäisyyn.

Information Käytetään sairauksiin

Ei tietoa

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

11_s

saruska
3. kesäkuuta

Oliskos kellään tästä kokemuksia...mulla on nyt toinen kuukausi juuri alkanut ja rengas ei pysy paikoillaan ja minulla esiintyy huonovointisuutta ja jatkuvaa päänsärkyä...onko kokemuksia että sivuoireet olisivat hävinneet jonkun ajan kuluttua vai onko niin että jos näitä nyt on niin ne pysyvät, koska silloin kyllä vaihdan taas...yasmin ja yaz on jo kokeiltu, eivätkä sopineet, alunperin yasmin vaihdettiin koska alkoi esiintyä jatkuvaa hetkittäistä alavatsakipua painon nousun jälkeen...