Nenän niistäminen on meidän jokaisen päivittäisiä perustoimintoja, joiden yleisyys vaihtelee huomattavasti iän, yleisen terveydentilan ja ympäristön ärsykkeiden mukaan. Nenän niistäminen on selkeästi yleisempää erilaisista yliherkkyysoireista ja allergioista kärsivillä sekä erilaisissa ärsyttävissä ympäristöissä työskentelevillä tai oleskelevilla.

Nenän niistäminen tapahtuu lähinnä silloin kun nenässä tuntuu olevan eritettä / epäpuhtauksia. Sisäilman ollessa liian kuivaa tahtovat nenän eritteet kuivua nenäonteloon kiinni ja aiheuttaa ärsytystä sekä tarvetta nenän kaivamiseen. Niistäminen olisi myös hyvä suorittaa riittävän pehmeällä paperilla, ettei nenän pinta rikkoudu.

Yksi parhaita nenän tyhjennystapoja ovat juosten tai muuten suoritetut hikilenkit, joiden päätteeksi nenäontelon erittteet ovat kostuneet ja niiden tyhjennys onnistuu tehokkaasti. Tapa soveltuu nenän tukkoisuudesta ja erilaisista yliherkkyyksistä kärsiville, mutta luonnollisesti ei sovellu flunssatautia tai muuta tulehdustautia poteville, koska ruumiillinen rasitus on yleisesti tulehdussairauden aikana kielletty!

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
90_rs Flunssa 8
Stub Poskiontelotulehdus 5
Stub Krooninen poskiontelotulehdus 2

Information Käytetään oireisiin

Oire Hlö:ä Koettu hyöty
Stub Nenän tukkoisuus 11
183_rs Nuha 4
Stub Nenäverenvuoto 2

Keskustelu

8_s

007
13. lokakuuta

Ehdottomasti kannattaa kyllä käyttää mahdollisimman pehmeää paperia, varsinkin jos on pidempi flunssa/poskiontelotulehdus.

1_s

Anonyymi
26. helmikuuta

uusimpien tutkimusten mukaan niistäminen ei ole hyvä hoito flunssaa vastaan vaan saattaa päin vastoin aiheuttaa lisä sairauksia kuten poskiontelon tulehduksen. parempi niellä vaikka se kuulostaaki ällöltä

1_s

Anonyymi
26. lokakuuta

minulla on nenä jatkuvasti tukkoinen ja lääkäri sanoi,ettäminulla valuu aivolima nenään,kun oli aivoinfrakti.oli muuten korva-nenä-kurkkulääkäri. ovat muut naureskelleetdiaknoosia

Aiheen kysymykset