Tähän lääkeryhmään kuuluvat hydroklooritiatsidi ja indapamidi. Tiatsidit lisäävät veden, natriumin, kaliumin, kloridin ja magnesiumin eritystä. Ne sopivat erityisen hyvin naisille, sillä tiatsidit vähentävät kalsiumin eritystä. Tiatsidiureetit ovat verenpaineen hoidossa yleisesti käytettyjä.

Tiatsidien vaikutus kestää noin kuudesta tunnista vuorokauteen ja niillä saadaan tasaisempi vaikutus kuin loop-diureeteilla. Niitä yhdistetään myös muiden verenpainelääkkeiden kanssa, jolloin ne tehostavat niiden vaikutusta. Tiatsideja käytetään myös sydämen vajaatoiminnan hoidossa ja turvotuksen yhteydessä.

Tiatsidit menettävät tehoa, jos munuaistoiminta on huonontunut. Tiatsidien kanssa on varottava hypokalemiaa eli kaliumpitoisuuden laskemista liian alas. Tiatsidit ovat pitkävaikutteisia ja tabletit on hyvä ottaa aamulla. Tiatsidit voivat aiheuttaa joillekin kihtiä.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
152_rs Verenpainetauti 2
Stub Sydämen vajaatoiminta 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä