Epilepsiakohtaus johtuu aivojen hermosolujen liiallisesta purkaustoiminnasta. Epilepsialääkkeiden vaikutus perustuukin hermosolujen hermoimpulssien hillitsemiseen ja kouristusten hoitoon. Näille lääkkeille on yhteistä yksilöllinen annostus, hoidon aloitus annosta hiljalleen nostaen ja hoidon lopetus annosta hiljattain pienentämällä.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
130_rs Fibromyalgia 5
3_rs Iskias 3
128_rs Rannekanava-ahtauma 2
Stub Lannerangan rappeuma 2
20_rs Epilepsia 1
Näytä kaikki

Information Käytetään oireisiin

Oire Hlö:ä Koettu hyöty
11_rs Hermokipu 1
80_rs Selkäkipu 1

Keskustelu

1_s

Anonyymi
7. maaliskuuta

Heippa,

onko kukaan kokeillut lyrica nimistä lääkettä? Itselläni on tos-oireyhtymä ja lääke määrättiin sen hoitoon, en ole vielä aloittanut lääkitystä.

1_s

Anonyymi
8. syyskuuta

On kokeiltu lyrikaa. Onko sulla minkälainen annostus? Itse olen testannyt 75-900mg annostuksilla.

1_s

Anonyymi
15. syyskuuta

Minä olen syönyt Lyricaa noin vuoden - kaksi muutaman kuukauden puolen vuoden jaksoissa. Nyt olen syönyt sitä helmikuusta lähtien enkä uskalla ajatellakaan lopettamista. Minulla auttaa välilevyrappeuman aiheuttamiin hermokipuihin 75 mg 2 * vrk. Ilman olisin jo varmaan könkännyt mereen...

1_s

m43-2540
17. syyskuuta

Lyrica on hermosärkyyn hyvin tehoava lääke. Mulla se pitää iskias-säryn hallinnassa ja auttaa muihinkin hermoperäisiin särkyihin. Koitin lääkärin kehotuksesta pudottaa lääkkeen pois sillä seurauksella, että säryt yltyivät sietämättömiksi. Haittapuolena on muistin heikkeneminen. Asioita joutuu oikein tankkaamaan päähänsä että jotain jäisi mieleen. Toinen haitta on ruokahalun lisääntyminen aluksi, se tosin rauhoittuu ajan mittaan. Pitää vain katsoa mitä laittaa suuhunsa.

1_s

Anonyymi
21. lokakuuta

Lyrica tosiaan vie hermosäryt. 150mg aamulla, 300mg illalla. Pystyn käymään punttisalilla n.2vko käytön jälkeen. Aluksi vain nukkuu. Sitten tottuu ja koordinaatio pelaa jalkakyykyssäkin.

6_s

f36-3122
9. joulukuuta

Lyrica on itselleni ollut paras lääke hermokipuihin. Annostuksena on 2x300mg, mutta pyrin pikkuhiljaa vähentämään sitä. Haittapuolena tosiaan on tuo muistiongelma. Tällä hetkellä itselläni juuri tämä muisti ja muutenkin sekava pää on suurin tekijä siinä, että en pysty täysin normaaliin elämään. Toivottavasti tilanne tasaantuu, kun saa lääkettä vähemmäksi.

4_s

Tytti
21. helmikuuta

Moi, aloitin toissapäivänä Lyrican tos-oireyhtymään. Annos on aluksi pieni ja sivuoireita ei ole vielä tullut, mutta ei tuolla 25mg annoksella ole oikein vaikutustakaan. Mutta jospa se tästä..

4_s

Tytti
27. huhtikuuta

Annostusta on nyt nostettu 150 mg ja aina sekään ei auta. Päivällä yritän välttää sen ottamista koska sivuoireet on sanoisinko mielenkiintoiset.. Dolania lisäksi, mutta se väsyttää..

4_s

Hypermobiili
14. kesäkuuta

Itse käytän Lyricaa fibromyalgian kipujen hoitoon ja ainakin tähän mennessä siitä on ollut todella paljon hyötyä. Annostuksena minulla on aamuin illoin 150mg ja päivällä 1-2 kpl 75mg. Sen ihmeellisempiä sivuoireita en ole huomannut. Aluksi oli väsymystä, joka auttoi jatkuviin katkonaisiin yöuniin, mutta sekin vaikutus hävisi aika pian. Yöksi otan Circadin 2mg.

1_s

Anonyymi
23. kesäkuuta

Just määrätty moninaisiin hermosärkyhin,uskaltaako käyttää?Suomi 24:ssa luin enimmäkseen huonoja kokemuksia,jopa kuolema.

2_s

Hoitonetti
1. heinäkuuta

Lyrica on pregabaliini, jota on käytetty Suomessakin jo useita vuosia aluksi epilepsialääkkeenä ja myös hermokipulääkkeenä. Lyrican virallinen käyttöaihe on neuropaattinen kipu (hermokipu) aikuisilla. Lisäksi Lyricaa voidaan käyttää yleistyneen ahdistuneisuushäiriön hoitoon. Koska pregabaliini poistuu verenkierrosta ensisijaisesti erittymällä virtsaan ja sen poistuminen riippuu munuaisten toiminnasta, annosta on pienennettävä, jos potilaan munuaistoiminta on heikentynyt (vanhuksilla).

Verensokeritasoa alentavaa lääkitystä saatetaan joutua muuttamaan joillakin diabeetikoilla, joiden paino nousee ruokahalun lisääntyessä Lyrica hoidon aikana. Valmisteen markkinoilletulon jälkeen on sivuvaikutusrekisteriin ilmoitettu joitakin ajokykyyn ja tarkkaavaisuuteen vaikuttavia oireita, kuten tajunnanmenetystä, sekavuutta ja psyykkisiä häiriöitä. Siksi potilaita on noudatettava varovaisuutta, kunnes kukin tietää, millaisia vaikutuksia lääkevalmisteella voi heihin olla. Lääkkeet vaikuttavat eri tavoin eri ihmisiin. Lyricaa käyttäneillä on ollut näön hämärtymistä enemmän kuin lumelääkkeitä käyttäneillä joissakin tutkimuksissa. potilaista. Näkökyky korjaantui useimmilla hoidon jatkuessa. Näkökykyyn liittyviä haittavaikutuksia on ilmoitettu valmisteen markkinoilletulon jälkeen; näönmenetys, näön hämärtyminen tai muut näöntarkkuuden muutokset, jotka ovat usein olleet ohimeneviä. Pregabaliinihoidon keskeyttäminen voi joko korjata tällaiset näköoireet tai parantaa niitä. Joillakin sydän- ja verisuonielimistöltään heikentyneillä iäkkäillä potilailla on ilmoitettu sydämen vajaatoimintaa.

Lyricaa ei pitäisi käyttää raskausaikana, hedelmällisessä iässä olevien naisten on käytettävä tehokasta ehkäisyä pregabaliinihoidon aikana ja imetystä ei suositella hoidon aikana.
Yleisimmin ilmoitetut haittavaikutukset ovat heitehuimaus ja uneliaisuus ja lisääntynyt ruokahalu. Oksentelu, suun kuivuminen, ummetus sekä ilmavaivat ovat mahdollisia. Yleisiä ilmoitettuja psyykkisiä sivuvaikutuksia ovat euforinen mieliala, sekavuus, ärtyneisyys, sukupuolivietin heikkeneminen, desorientaatio ja unettomuus. Hermoston taholta esille tulleita sivuvaikutuksia ovat ataksia, epänormaali koordinaatio, vapina, puheen tuottamisvaikeus, muistin heikkeneminen, tarkkaavuuden häiriö, halvaukset, väsymys, tasapainohäiriöt ja voimattomuus. Näkökykyyn vaikuttavia yleisiä haittavaikutuksia ovat näön hämärtyminen ja kaksoiskuvat. Miehillä esiintyy sivuvaikutuksena erektiohäiriöitä. Haittavaikutukset ovat tavallisesti lieviä tai kohtalaisia. Tavanomaisissa farmakologista turvallisuutta koskeneissa tutkimuksissa pregabaliini oli hyvin siedetty hoitoannoksia vastaavilla annoksilla. Kuolemantapauksia ei hoitoannoksia käytettäessä ole raportoitu.

1_s

Anonyymi
20. heinäkuuta

"hedelmällisessä iässä olevien naisten on käytettävä tehokasta ehkäisyä pregabaliinihoidon aikana" - Miksi? Siis jotenkin "normaalia" tehokkaampaa?

Itse käytän leikkauksen aiheuttaman hermovaurion ja hermokivun hoitoon. Vaivaa korjaillaan leikkauksella muutaman viikon kuluttua.

Tuntemukset:
ajoittainen euforian tunne, kuitenkin hyvin erilainen kuin keskushermostoon vaikuttavilla kolmiolääkkeillä, muistin heikkeneminen (pienet unohtelut mitä oli tekemässä ja mitä piti tehdä), keskittyminen välillä vaikeaa, HUONO ruokahalu (makea maistuu, suolainen ei).

Otan Lyricaa vain iltaisin, koska leposärky öisin pahin ongelma, mutta nyt alkaa olla tuntemukset että rupean ottamaan myös aamuisin, koska en pärjää päivisin kovinkaan hyvin säryn kanssa.