Luistelu on myös hyvin perinteinen suomalainen talviurheilulaji. Nykyisin luistelu on motoriikaltaan hyvin lähellä rullaluistelua, laskettelua ja luisteluhiihtoa, eli osaamalla yhden lajin perusasiat, on helppoa oppia muutkin.

Luistimet ovat nykyisin erittäin tukevia ja siksi tarjoavat aloittelijoille hyvän lähtökohdan opetteluun. Luistelu ja jääkiekkoseurat tarjoavat luistelukouluja lapsille, nuorille ja aikuisille, joten aloituskynnys on tehty matalaksi myös tässä lajissa. Turvallisuus on hyvä huomioida ja siksi kypärän käyttö on suotavaa.

Matkaluistelua voidaan harrastaa isoilla tekojääradoilla, talvella järven tai meren jäällä esim. ns. retkiluistimilla, kesällä rullaluistimilla sauvojen kanssa tai ilman hyväkuntoisilla asvalttipyöräteillä tai tarkoitukseen varatuilla radoilla, josta löytyy esimerkki Turun Kupittaalta.

Luistelu on kestävyyslaji, joka sopii hyvin myös niille, joilla on ongelmia nivelten kestävyydessä. Luisteluliike ei aiheuta iskua pintaan, kuten esim. juoksu, joten laji on erittäin suositeltava. Luistimilla on helppo tehdä myös nopeusharjoituksia sekä intervallityyppistä harjoitusta, jossa syke voidaan jaksoissa nostaa hyvinkin korkealle. Sykemittari on tähänkin erinomainen apu.

Keskustelu

5_s

m49-267
20. marraskuuta

kohta pääsee taas luistelemaan pihalle, oispa vähän viileämpi talvi kun viime vuonna

Aiheen kysymykset