Atorvastatiini on tehokas lääkeaine ja sitä tarvitaan suhteessa vähemmän. Atorvastatiinia käytetään vaikeassa rasva-aineenvaihdunnan häiriössä.

Monesti sen käyttö aloitetaan, jos muilla statiineilla annostus jouduttaisiin nostamaan hyvin korkeaksi, jolloin haittavaikutusten riski kasvaisi tai muilla statiineilla ei saada riittävää kolesterolitason alenemisia tai muut statiinit eivät jostain syystä sovellu käyttöön esimerkiksi yhteisvaikutusten vuoksi. Atorvastatiini valitaan usein myös, jos henkilöllä on varfariinilääkitys, sillä se ei vaikuta juurikaan varfariinin tehoon.

Tabletit voi ottaa mihin vuorokaudenaikaan tahansa eikä ruokailu vaikuta lääkkeen imeytymiseen. Lääkityksen yhteydessä tulisi välttää suurten greippimehumäärien nauttimista, sillä se lisää atorvastatiinin pitoisuutta veressä.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
191_rs Korkea kolesteroli 2
41_rs Metabolinen oireyhtymä 1
52_rs Aivohalvaus 1
57_rs Ohimenevä aivoverenkiertohäiriö 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä