Simvastatiini on yleisimmin Suomessa käytössä oleva statiini. Lääke tulisi ottaa illalla, sillä elimistön oma kolesterolin tuotanto on suurimmillaan yöllä. Lääkityksen yhteydessä tulisi välttää suurten greippimehumäärien nauttimista, sillä se lisää simvastatiinin pitoisuutta veressä.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
191_rs Korkea kolesteroli 3
41_rs Metabolinen oireyhtymä 1
52_rs Aivohalvaus 1
57_rs Ohimenevä aivoverenkiertohäiriö 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

1_s

Anonyymi
26. maaliskuuta

Mistä voi johtua yli kuukauden kestävä unettomuus.Itselläni ei stressiä ,ei huolia,mutta uni vain ei tule.Olin Intiassa n. kuukausi sitten ja siitä lähtien uni ollut hyvin vähäistä.Voiko esim. malarialääkkeellä olla vaikutusta???

1_s

Anonyymi
17. syyskuuta

Tervehdys!
Yritin luoda tunnusta kahdesti, mutta ei onnistunut. Jokin tökki täällä tai sitten koneellani.

Lähinnä tuli mieleen kysyä, josko Lipcut 40 Mg ja Simvastatin Ratiopharm vstaava on joitain eroavaisuuksia tai muuta, joka olisi otettava huomioon?

Olen aloittanut (lääkärin määräyksestä tietysti) Lipcutilla ja apteekki vaihtaa sen aina siihen halvimpaan kai, eli tuohon Simvastatiniin. Onko siinä jotain huomattavaa, huomioitavaa..?