Lentopallo on joukkuepeleistä se peli, joka on suosituinta vanhemman väen keskuudessa. Lajissa ei ole kontaktia, jolloin taito korostuu ja edelleen sovelletuilla säännöillä ja pelivälinettä vaihtamalla isommaksi ja pehmeämmäksi, voi lajia harrastaa kuka tahansa. Hyvä esimerkki tästä on istumalentopallo.

Kuten muissakin joukkuepeleissä, lentopallossa korostuu sosiaalisuus ja ryhmätyö. Siksi juuri iäkkäämpien harrastajien kohdalla peliryhmä pysyy koossa vuosia ja siksi ryhmän henki muodostaa tärkeän henkisen hyvinvoinnin osan.

Laji parantaa kestävyyttä ja silmä-käsikoordinaatiota, lisää ketteryyttä ja liikkumiskykyä. Koska iskuihin ja torjuntoihin yleensä hypätään, nilkkavammat muodostavat riskitekijän ja siksi ko.alueiden lämmittely ja venyttely on tärkeää.

Rantalentopallo eli Beach volley on noussut rantapelistä olympialajiksi ja samalla saavuttanut suuren suosion myös Suomessa. Lajin harrastaminen on helppoa tasosta riippumatta. Toisaalta lajissa löytyy haastetta aina ammattilaisurheiluun asti.

Lajia pelataan ilman kenkiä pehmeällä hiekalla, joka vähentää nilkkavammoja. Joukkueessa on kaksi pelaajaa, joka lisää peliaktiivisuutta huomattavasti ja siten on erittäin rankka kestävyyslaji, jossa nopeus- kimmoisuus ja ketteryysominaisuudet painottuvat myös.

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä

Aiheen kysymykset