Lantus ja Levemir sisältävät erittäin pitkävaikutteisia ihmisinsuliinin johdoksia. Lantus sisältää glargininsuliinia ja Levemir detemirinsuliinia. Näiden valmisteiden vaikutus tulee hitaasti ja kestää pitkään. Tämän vuoksi Lantusta annostellaan kerran vuorokaudessa ja Levemiriä 1-2 kertaa vuorokaudessa yksilöstä riippuen. Näitä valmisteita käytetäänkin insuliinipitoisuuden ylläpitämiseen yhdessä lyhytvaikutteisten valmisteiden kanssa.

Annostus on yksilöllinen ja on ehdottoman tärkeää noudattaa lääkärin ja diabeteshoitajan antamia ohjeita. Käytössä oleva kynää tulee säilyttää huoneenlämmössä, jossa se säilyy 28 vuorokauden ajan. Valmisteiden käyttövalmiuden tarkistus ja sekoitus tasa-aineiseksi tulee tehdä aina ennen pistämistä. Annos tulee pistää ihon alle ja suositelluimpia pistospaikkoja ovat vatsa, pakarat ja reiden tai olkavarren etuosa. Iholle kohdistuvien haittavaikutusten, kuten ihomuutosten, välttämiseksi on suositeltavaa vaihtaa aina pistoskohtaa.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
61_rs 1-tyypin diabetes 2
Stub II-tyypin diabetes 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä