Laji on erittäin upeita elämyksiä tarjoava hyvin erilainen laji, jossa jo pelkästään uima-altaassa harjoiteltaessa kokee hienoja elämyksiä ja alussa tunne veden alla hengittämisestä on upea ja ihmeellinen kokemus.

Laji edellyttää aina kurssia ennen varsinaisen harrastuksen aloittamista ja sitä ennen on syytä hallita hyvä perusuimataito. Kurssilla turvallisuus on keskeistä ja siellä saatavia ohjeita pitää noudattaa tinkimättä.

Laji vaatii ennen kaikkea suurta itsekuria noudattaa kaikkia ohjeita sekä tinkimätöntä yhteistyötä kouluttajan tai sukellusparin kanssa. Lajissa kehittyminen ja erilaisissa paikoissa sukeltaminen on lähes rajatonta. Kirkkaissa vesissä sukeltaminen kaloja ja koralleja katsellen tarjoaa yhden kauneimmista elämyksistä, mitä liikuntaharrastuksella voi saavuttaa.

Lajin harjoitteluun on syytä sisältää uimataidon parantaminen sekä perusvälineillä (räpylät ja snorkkeli) sukeltaminen. Muita erinomaisia oheistaitoja harrastuksesta nauttimisen lisäämiseen ovat mm. ensiaputaitojen hyvä osaaminen, vapaasukelluksen kehittyminen sekä yleinen kestävyys sekä lihaskestävyys. Hyvin keskeistä on myös rentoutuminen ja siten sukellussuorituksen toteuttaminen vähemmällä hengitysilman kulutuksella.

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä

Aiheen kysymykset