Eri lääkeaineilla on sekä keskenään että erikseen otettuina ominaisia erilaisia ei-toivottuja sivuvaikutuksia, joiden vuoksi lääkkeen käyttöä joudutaan vähentämään ja lopettamaan. Sivuvaikutukset voivat olla tyypillisiä kyseiselle lääkeaineelle tai harvinaisempia, jolloin vasta perusteellinen ja yksilöllinen lääkkeenkäytön analysointi johtaa lääkeen käytön lopettamiseen.

Lääkeaineille ja sen sisältämille sidosaineille voi herkistyä, jonka jälkeen lääkkeen käyttö voi aiheuttaa allergisen reaktion. Herkistymistä esiintyy monilla lääkeaineilla. Yleisimpiä ovat mm. antibioottien käytössä sekä asetosalisyylihappoa sisältäville valmisteille herkistyminen.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
40_rs Lääkeyliherkkyys 9
116_rs Lääkeriippuvuus 2
Stub Nokkosihottuma 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

1_s

Anonyymi
25. elokuuta

Nukahtamislääkkeet ongelma, auttakaa minua !
Minkä alan lääkäri voisi minua auttaa ? Luonnonmukaiset keinot eivät enää tepsi, että älkää tarjotko niitä, kaikki on kokeiltu.

Viisi vuotta en ole saanut unta kuin nukahtamislääkkeiden avulla.
Miten voi päästä kierteestä eroon ?
Voiko ylipäätänsä enää päästä ?
Ongelmia on "tuhat", mutta ne vähenevät koko ajan, olen työstänyt kaikkea niin paljon kuin jaksan.
En ole minkään aineitten sekakäyttäjä, kauheita elämänmuutoksia on vaan tullut niin paljon ja ongelmia niitten seurauksina, että yöunet on menneet. Alkoholiakaan ei mene ylettömästi, joskin menee jonkun verran liian usein, koska joskus pelkään ottaa enää yhtäkään nukahtamislääkettä, tuntuu paremmalta juoda pullo valkkaria ja nukkua se avulla edes kemiallista unta, edes kolme tuntia, vaikka lääkkeet on yhtä kemiallisia.

Mitkä ovat keinot päästä viiden vuoden nukahtamislääkkeen käytöstä eroon ?
Olen kiduttanut itseäni sitkeästi, yrittänyt monta kertaa olla ilman niitä kaksikin kuukautta, mutta en nuku sitten juuri yhtään, vain pari tuntia vuorokaudessa, tuntuu että pumppukin nääntyy jo sitten väsymyksen takia ja päivät menee ihan puolitajuttomana, horroksessa.
Olen myös vahvasti tietoinen, että alkoholi on unirytmin yksi pahimmista sekoittajista, siksi pidän muutaman viikon totaalipausseja silloin tällöin.
Minkä hermoiltani pystyn.
Kaikkeni yritän.

Mikä voisi auttaa, en halua syödä nukahtamislääkkeitä lopun ikääni ?!
Joku lääkäri kertoi, että ne voivat "koteloitua" päähän (?), mitähän se tarkoittaa ?
Kuinka vaarallista on syödä nukahtamislääkkeittä vuosikausia ?
Onko toivoa, että joskus vielä nukahtaisin normaalisti ???
Pelottaa.
Mistä apua ?
Terkkarilääkärini, vaikken usein siellä ole riesana, on sellainen, että tuskin missään sairaudessa ehdin sanoa edes päivää, kun hän sanoo jo näkemiin !

Kertokaa mitää vaan, josta apua voisin saada palatakseni normaaliyöuneen.

4_s

kuutamo
25. elokuuta

Hei, kun kaikki on kokeiltu...on aika vaikeata lähes mahdotonta... Nämä klassiset neuvot: kävele rauhallisia lenkkejä, opettele rentoutumaan (rentoutuscd vaikka avuksi),syö terveellisesti ja täydennä B-vitamiinilla ja mangneesiumilla vaikka purkista, pitäs rentouttaa. Lopeta alkoholi, mikä vain sotkee sun elimistösi rauhan vaikka joskus toisin luullaan. Elämäsi kauheita elämänmuutoksia on vaikeata varmaan käsitellä, mutta sopu niiden kanssa olisi tehtävä tai ne kiusaa...eikä uni tule. Nämä ovat minun keinojani, toivottavasti jotakin Sullekin..Rauhallisia Unia !