Lääke on Suomen lain mukaan aine tai valmiste, joka ehkäisee tai parantaa ihmisen tai eläimen elimistössä sairautta tai tämän oiretta taikka auttaa sairauden tunnistamisessa taikka muuttaa elintoimintoja.

Lääke voi olla yhtä tai useampaa lääkeainetta sisältävä valmiste, luontaistuote tai biologinen valmiste, esimerkiksi rokote. Lääkeaine on lääkevalmisteen vaikuttava aine. Se on rakenteeltaan tunnettu kemiallinen yhdiste, joka on valmistettu synteettisesti tai on peräisin luonnosta.

Lääkkeen toimintaan vaikuttavat esimerkiksi lääkeaine (kemiallinen yhdiste), annostelutapa (injektiona suoneen, suun kautta, iholle, suoleen, hengittämällä), muut nautitut lääkkeet ja lääkkeen saajan ominaisuudet. Useat lääkkeet aiheuttavat toivotun vaikutuksen lisäksi sivuvaikutuksia. (Lähde: Wikipedia)

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
Stub Aftat 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

1_s

Anonyymi
10. kesäkuuta

Aiemmin käytin suun aftojen hoitoon Kenacort-t salvaa. Lääkäri kirjoitti taas reseptin, mutta apteekissa sanottiin, ettei sitä saa enää myydä Suomessa. Tietääkö kukaan mistä sitä saisi. Se on ainoa lääke, joka oikeasti poistaa aftat suusta jo muutaman kerran käytön jälkeen.

1_s

Anonyymi
13. kesäkuuta

Helsingissä yliopistonapteekki Mannerheimintiellä sekoittaa salvaa samoista aineista kuin Kenacort - onneksi. Minulla myös ainoa lääke joka on aftoihini, joita saattaa olla kahdeksankin kerralla, tehonnut.