Januvian vaikuttavana aineena on sitagliptiini, joka alentaa kohonnutta verensokeria vaikuttamalla elimistön omiin säätelytekijöihin. Lääkettä käytetään tyypin 2 diabeteksen hoitoon. Januviaa on saatavana ainoastaan suun kautta otettavana tablettina. Annos on yksilöllinen ja se aloitetaan varovasti annosta nostamalla, kunnes saavutetaan sopiva annostus. Myös lääkityksen lopetus on tehtävä kontrolloidusti lääkärin ohjeiden mukaan.

Lääkkeen voi ottaa ruoan yhteydessä tai erikseen. Januvia voi aiheuttaa huimausta ja väsymystä, minkä vuoksi varsinkin hoidon alussa tulee olla varovainen liikenteessä. Muita yleisimpiä haittavaikutuksia ovat ruoansulatuskanavan ongelmat, kuten pahoinvointi ja ummetus, jalkojen turvotus ja päänsärky.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Ei tietoa

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

1_s

Anonyymi
2. maaliskuuta

Olen syönyt kuukauden Januviaa, verenpaine on kohonnut, virtsa vaikuttaa värittömältä ja jalat ovat turvonneet. Sokereissa ei ole muutosta ennen lääkettä vallinneeseen tilanteeseen. Elintavat äärimmäisen terveelliset, suvussa ei minkään tyypin díabetesta.

1_s

Anonyymi
14. huhtikuuta

Samat sanat, Januvia ei laske verensokeria, mutta aiheuttaa sivuvaikutuksia: kovaa huimausta jne.

1_s

Anonyymi
22. heinäkuuta

januvian käyttö laski verensokerin parissa viikossa tasolle 6,0 haittavakutus josku lievä huimaus

1_s

Anonyymi
19. lokakuuta

TURVOTUSTA JALOISSA YÖLLÄ ERITTYY RUNSAASTI VIRTSAA

1_s

Anonyymi
27. syyskuuta

Kummallista kylla: aivan samoja tuntemuksia! Turvotusta, turvotusta! Ja vaikka miten liikun jne paino senkun nouseeeeeeeeeeeeeee. Ja silti tarvisen pikavaikutteista insuliinia pitkän lisäksi. Herää kysymys...