Jalkojen hoito on tärkeä osa koko kehon hyvinvointia. Erityisen tärkeää jalkojen hyvä kunto on sokeritaudin pitkäaikaisvaikutuksena syntyvien alaraajojen tuntomuutosten takia. Jalkahoito perustuu jalkaterän ihon ja kynsien tarkastamiseen ja kovettumien, hiertymien ja kynsien kunnon hoitoon jalkahoitajan mahdollistamien käsittelyjen avulla.

Mahdolliset paljastuvat sieni-infektoituneet varvasvälihaavaumat voivat varsinkin iäkkäillä ihmisillä olla oireettomana pidemmän aikaa ja ne aiheuttavat merkittävästi alaraajojen ruusu-infektioita. Kovettumat ja patitvoivat aikaa myöten aiheuttaa alaraajojen virhe-asentoja ja myötävaikuttaa alaraajojen erilaisiin rasitustilanteiden syntymiseen.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
8_rs Diabeteksen jalkaongelmat 1

Information Käytetään oireisiin

Oire Hlö:ä Koettu hyöty
Stub Kynsien halkeilu 1
Stub Kynsien paksuuntuminen 1

Keskustelu

1_s

Anonyymi
3. helmikuuta

Miten hoidatte varvasvälihaavaumia ? On melkein kaikissa varvasväleissä todella kipeät haavaumat ja sieniviljelyyn pitää odottaa 2 viikkoa ilman paikallishoitoa.

13_s

TriDoc
3. helmikuuta

Jos varpaiden väleihinnne on kehittyneet punoittavat ja hautuvat, kipeät haavaumat, eikä teillä ole ollut muita jalkaterän ongelmia (särkyjä, punoittelua jalkapöydällä), on hyvin todennäköistä, että varvasväleihinne on kehittyneet haavaumat, joista on osoitettavissa sieni-infektio. Jos jalkanne muuten ovat terveet, on varvasvälihaavaumassa miltei aina osoitettavissa sieni-infektio!
Suosittelen, että käytte apteekissa ostamassa vaikkapa käsikaupasta esimerkiksi daktarin voidetta, jota tulisi päivittäin laittaa varvasväleihin. Paranemisen pitäisi tapahtua viikossa-10 päivän kuluessa, jos on kyse varvasvälin sieni-infektiosta. Jos tilanne pahenee tai ei asetu, kehoitan käymään vielä oman lääkärinne vastaanotolla.

11_s

MIUKU
29. tammikuuta

Mulla kantapäät kuivuu ja kovettuu. Käytössä kyllä säännöllisesti kuorintavoide, raspi ja rasva, mut silti välil tuntuu et jää jopa mattoihin kii ku kävelee. Onkos ideoita miten tää pieni mutta välil melko ärsyttävä pulma ratkaistaan?

13_s

TriDoc
27. helmikuuta

Syytä, miksi osalla ihmisistä jalkapohja kovettuu, kuivuu ja halkeilee muita helpommin ei täysin tiedetä. Varsinkin pakkasaikaan kantapää oireilee tyypilliseen tapaansa. Useat vaivasta kärsivät yrittävät sinnnitellä talviajan läpi pehmittämällä jalkapohjaa saunassa vedellä ja raspia käyttäen yrittäen pitää kuolleen, kovettuneen ihokerroksen kurissa. Ongelmana ovat kuivaan kantapähän syntyvät syvätkin halkeamat, jotka voivat olla myös kivuliaita. Säännöllisellä rasvauksella ja rasvaisella perusvoiteella on todennäköisesti parhaita mahdollisuuksia pitää ongelmaa kurissa. Täysin se ei liene useinkaan parannettavissa, mutta säännöllsellä hoidolla ongelma lienee olevan siedettävissä.

8_s

wilsu
14. huhtikuuta

Kevät tuli, ja vaihdoin talvisaappaat lenkkareihin, jotka ovat olleet yhden kesän jo käytössä. Samoihin aikoihin alkoi jalkapohjien kutina erityisesti iltaisin; ja jalkapohjiin, jalkateriin ja sääriin on ilmestynyt kirkkaanpunaisia, hieman kohollaan olevia pieniä pilkkuja. Taitaa olla polvissa ja reisissäkin muutama. Ne eivät kutise eikä satu, eivätkä myöskään häviä kun painan lasin pohjan ihoa vasten. Voiko kengissä muhia talven ajan esim. joku bakteeri, joka aiheuttaa tällaisia oireita? Pilkkuja on erityisesti vasemmassa jalassa, mutta mitään erityistä en ole sillä tehnyt eikä muita muutoksia ole tavoissanikaan ollut. Kummaa!