Isotretinoin -lääkkeen vaikuttava aine on isotretioiini, jota sisältäviä valmisteita käytetään usein tilanteissa, joissa paikallisista aknevalmisteista tai pitkäaikaisesta antibioottikuurista ei ole saatu apua aknen hoidossa. Lääkeaineen vaikutusmekanismi perustuu sen kykyyn vähentää talirauhasen aktiivisuutta sekä pienentää sen kokoa. Lisäksi se poistaa tulehdusta iholla.

Useimmiten käytetty hoitojakso vaihtelee 16–24 viikon välillä. Haittavaikutuksena nämä lääkkeet saattavat aiheuttaa ihon, suun, nenän, huulien ja silmien kuivumista, joiden hoitoon on saatavilla apteekista valmisteita ilman reseptiä. Koska lääkeaine on A-vitamiinijohdannainen, on suositeltavaa välttää muita A-vitamiini-valmisteita.

Tämän ryhmän lääkkeet vaativat erikoislääkärin kirjoittaman reseptin. Lisäksi ne aiheuttavat epämuodostumia sikiölle, joten ne ovat ehdottoman kiellettyjä raskaana oleville naisille. Kuurin aikana ja kaksi kuukautta sen jälkeen tulee käyttää luotettavaa ehkäisymenetelmää.

HUOM! Tarkistathan lääkkeiden kohdalta sopivuuden itsellesi joko apteekista tai lääkäriltä! Otathan huomioon myöskin että kaikki lääkkeet eivät sovi kaikille, ja että lääkkeillä on myöskin yhteisvaikutuksia.

Information Käytetään sairauksiin

Sairaus Hlö:ä Koettu hyöty
66_rs Akne 1

Information Käytetään oireisiin

Ei tietoa

Keskustelu

Aiheesta ei ole viestejä